Overslaan en naar de inhoud gaan

"Mijn dag is geslaagd als mijn leerlingen zingend de klas uitlopen"

AP-alumna secundair onderwijs

Lissa Meseure koos voor de lerarenopleiding Secundair Onderwijs en de onderwijsvakken Muzikale opvoeding en Project Kunstvakken muziek. In 2015 studeerde ze af als leekracht.

"Van kindsbeen af ben ik al met muziek bezig. Als zangeres van Vlaamse popmuziek treed ik op in heel Vlaanderen. Daarnaast speel ik ook piano. Bij het bepalen van mijn studiekeuze vond ik het heel belangrijk dat in mijn toekomstige job kon combineren met mijn carrière.

Ik wil mijn passie voor muziek doorgeven aan kinderen en jongeren.  Wanneer ik straks als leerkracht aan de slag ga en alle kinderen lopen al zingend de klas uit, dan is mijn dag geslaagd! 
Ik heb vooral goede herinneringen aan de eindejaarsreis naar Sevilla. We bezochten de stad met al haar musea, maakten straatmuziek en leefden ons uit op de Flamencomuziek. We hadden ook veel vrije tijd om zelf de stad in te trekken.

Bij AP zijn er veel lectoren met een warm hart. Het is de lector Elektriciteit die me destijds overtuigde om leerkracht te worden. Ik volgde eerst een andere opleiding en merkte na een jaar dat dit niet mijn ding was. Tijdens een infodag geraakte aan de praat met de lector Elektriciteit. Hij haalde me over de streep. Wat had ik te verliezen? Ik had alleen maar iets te winnen!"

Gerelateerde artikels