Overslaan en naar de inhoud gaan

Menoklap doorbreekt het taboe rond menopauze

Menoklap

Elke tweede vrijdag van de maand organiseert Nova Vida de menoklap. Hun team bestaat uit studenten Vroedkunde, onder begeleiding van professionals. Met de menoklap proberen ze het taboe rond menopauze te doorbreken en vrouwen gerichte tips en tricks te geven om de periode van de menopauze zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. 

Bij aankomst begon de sessie met een gezellig cirkelgesprek. De aanwezigen stelden zich voor, deelden hun meest voorkomende klachten mee en kregen al de eerste tips. Er werd grondig uitgelegd wat de menopauze juist is en vooral wat er allemaal in het lichaam gebeurt en verandert. Ook werden er zaken besproken zoals : “Is er medicatie die de klachten van de menopauze vermindert?”, “Welke kleren draag je het best tijdens nachtelijke opvliegers?”, “Hoe lang duurt de menopauze?”, ...

Daarna werd er gewerkt rond gezonde voeding en hoe dit de klachten van de menopauze kan verminderen. Er werd gezamenlijk een gezond broodje en fruitsla gegeten. De studenten Vroedkunde hadden een aantal lekkere receptjes voorzien om thuis uit te proberen. Er lagen ook een paar boekjes omtrent gezonde voeding en menopauze op tafel, waar de vrouwen vrijblijvend in konden kijken.

Beweging is heel belangrijk tijdens de menopauze, vertelden de studenten Vroedkunde. Daarom werd er een wandeling georganiseerd door het park Spoor Noord. Tijdens de wandeling werden er ook een aantal handige ademhalingsoefeningen aangeleerd om het lichaam tot rust te brengen. Ondanks het frisse weer was dit een leuke afsluiter van een gezellige middag.

Help jij ook mee het taboe rond menopauze te doorbreken? Zit jij nog met een heel aantal vragen omtrent de menopauze? Dan ben je meer als welkom op de volgende menoklap. Aanmelden kan via  nova.vida@ap.be. De sessies gaan door op AP Hogeschool, Campus Spoor Noord.

Gerelateerde artikels