Overslaan en naar de inhoud gaan

Lerarenopleiding zingt geld bij elkaar voor de Warmste Week

Kerstconcert

Een muzikaal bondgenootschap bestaande uit studenten van de lerarenopleiding Secundair Onderwijs keuzeoptie Project Kunstvakken Muziek en Muzikale Opvoeding, lectoren en alumni brachten afgelopen zondag muzikale warmte naar de kerstmarkt van Antwerpen in het teken van de warmste week.

Met een eigen kerstconcert zamelden ze geld in voor Bouworde VZW, een Vlaamse vereniging die via vrijwilligerswerk jongeren wereldwijd laat onderdompelen in sociaal-culturele, technische en ecologische projecten om een antwoord te bieden op grote maatschappelijke problemen. De actie bracht zo’n 430 euro op.

“Het is fijn om te zien dat niet enkel studenten maar ook heel aantal alumni en lectoren deelnamen aan het kerstconcert. Ik ben positief verrast van zoveel engagement”, getuigt Tom Johnson, docent Muzikale Opvoeding. “In de voormiddag oefenden we voor de laatste keer onze liederen in kunstcampus deSingel, waar we al enkele weken hard hadden geoefend, voor we naar het centrum trokken om het beste van onszelf te geven”

Het gezelschap van zo’n 40 stemmen sterk zong op de Meir, de Wapper en voor de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal kerstliederen in verschillende talen en vanuit verschillende culturen. Passanten en toeschouwers luisterden naar Franse, Engelse en Nederlandse stemmen maar ook naar onder andere Afrikaanse kerstliederen.

Dat de inzamelactie succesvol was, staat buiten kijf. “Er werd welgeteld 430,16 euro ingezameld voor Bouworde VZW”, sluit Tom tevreden af.

Gerelateerde artikels