Overslaan en naar de inhoud gaan

Lerarenopleiding zet de ‘Week van het Nederlands’ in de kijker

Lerarenopleiding AP Hogeschool Week van het Nederlands
© Lerarenopleiding AP Hogeschool Week van het Nederlands

De lerarenopleiding van AP Hogeschool nam van 3 tot en met 10 oktober mee deel aan ‘De Week van het Nederlands’. Onze AP-lectoren lieten hun studenten nadenken over het mooiste Nederlandstalige woord en tegelijkertijd stipten ze het belang van het Nederlands duidelijk aan tijdens hun lesmomenten. 

Nederlands is in het Vlaamse onderwijs de dominante instructietaal. Voor onze studenten van de lerarenopleiding betekent dit dat ze het Nederlands van het hoger onderwijs onder de knie moeten krijgen én dat ze in de opleiding de taalvaardigheid van kinderen leren bevorderen.

Tijdens de lesmomenten deze week, kreeg het Nederlands nog net iets meer aandacht dan anders. We lichtten de studenten van de opleidingen Kleuter- en Lager Onderwijs in over de talige competenties die ze de komende jaren tijdens hun studietraject moeten verwerven.

Daarnaast organiseerden we een ‘mondmaskeractie’. We spoorden studenten en lectoren aan om hun favoriete woord op hun mondmasker te schrijven en ermee rond te wandelen op en rond de campus. Sommigen namen ook een foto van zichzelf met hun favoriete woord en plaatsten die op de Facebookpagina van de lerarenopleiding.

Er kwamen heel wat inzendingen binnen, maar één duidelijke favoriet … die was er niet. Afwachten op het Woord van het Jaar 2020 dan maar!

Gerelateerde artikels