Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatstejaars maken Antwerps promofilmpje

AP studenten maken promofilmpje voor Antwerpen

Twee laatstejaarsstudenten tv-journalistiek aan AP Hogeschool, Janou Maris en Elien Van den Brande, hebben een opmerkelijk filmpje voor hun eindwerk gemaakt. Ze moesten een eigen tv-idee uitwerken, en besloten om een leuk promofilmpje voor de stad Antwerpen te maken, waarmee ze intussen ook al de media hebben gehaald.

Tijdens de laatste redactieweek van de opleiding Journalistiek moesten Janou en Elien een pitch maken voor hun eindwerk. “We mochten alles zelf bedenken, en het leek mij wel leuk om een promofilmpje te maken over de stad waar we ook beiden op kot zitten”, vertelt Elien ons. “We hebben dan veel mensen van verschillende organisaties in Antwerpen gecontacteerd en die waren allemaal heel enthousiast, en dus was de beslissing snel gemaakt.”

Vier dagen lang hebben Elien en Janou op allerlei plaatsen in het Antwerpse gefilmd, waarna ze nog een dag al hun beelden konden monteren. Het resultaat? Een leuk promofilmpje met als concept ‘Antwerpen in één dag’ waarin de nadruk gelegd wordt op de leuke en mooie hotspots van de stad. Hun filmpje heeft intussen ook de media  gehaald, want Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad hebben het intussen gepubliceerd.

De opleiding Journalistiek zit er nu bijna op voor zowel Janou als Elien, maar beiden denken eraan om nog voort te studeren. “Een master, of iets totaal anders”, aldus Elien, “Daar zijn we nog niet over uit. Maar als we toch in de journalistiek terechtkomen, dan toch het liefst als cameravrouw en in de montagecrew.”

Gerelateerde artikels