Overslaan en naar de inhoud gaan

La vie à Paris door de ogen van de tweedejaars

Liesje houdt van de Parijse sfeer

De bewoners van Parijs hebben het geweten. Van 20 tot 22 maart vertoefden de studenten Communicatiemanagement in de lichtstad. Een interview, theaterbezoek en rondleiding stonden onder andere op het dagprogramma. En dat allemaal in het Frans. Het was vast en zeker een leerrijke ervaring, maar wat waren de leukste momenten volgens onze studenten?

Laurent geniet van het samenzijn in Parijs.jpg
Laurent geniet van het samenzijn in Parijs

 

De uitstap naar Parijs was naast een leerrijke ervaring ook een gelegenheid om de sfeer tussen de studenten te verbeteren. Student Communicatiemanagement Laurent Croonenberghs heeft in het bijzonder genoten van de momenten met de klas. “De laatste avond zaten we met iedereen op een terras bij de Sacré-Coeur. We hebben op deze plek verhalen uitgewisseld en gelachen. Natuurlijk met een glaasje wijn.” (lacht)

De boog moet niet altijd gespannen staan volgens Laurent. “Als je in Parijs bent, geniet je van deze stad. Dat hadden we zeker verdiend na alle opdrachten. Bovendien heb ik  medestudenten leren kennen met wie ik anders op school nooit zou praten.”

 

“Zulke kleine, mooie momenten zou je nooit in België meemaken.”

 

In Parijs geraak je overal met de metro. En tijdens deze ritten kunnen mooie herinneringen ontstaan. Dat kan studente, Gillian Morreel beamen. “Op een gegeven moment stapten we een metrovoertuig binnen. Een oudere man speelde er op zijn tuba. La Vie en Rose van Edith Piaf klonk uit het instrument. Ontsnapt uit de drukte van Parijs, genoten we van de zachte en tedere tonen.” Geluk zit dus in de kleine dingen.

Gillian heeft oog voor de kleine dingen.JPG
Gillian heeft oog voor de kleine dingen

 

Maar voor wat hoort wat. “Na zijn miniconcert kwam de man rond met zijn hoed voor een centje. Ik heb vervolgens met alle plezier iets gegeven. Zulke kleine, maar mooie momenten zou je nooit in België meemaken.”

 

“De nonchalante maar stijlvolle atmosfeer is het leukste aan de stad.”

 

Hoewel de lichtstad amper 400 km verwijderd is van Antwerpen, is de levensstijl er toch verschillend van hier. “In ons hostel konden we niet ontbijten. Daarom aten we elke ochtend in een klein koffietentje op de hoek van de straat. Op een dag zat er ook een typische stijlvolle parisienne op het terras. Al nippend van haar espresso las de dame een boek. Ze was zo geconcentreerd dat ze het drukke Parijs rond haar niet opmerkte.”

Liesje houdt van de Parijse sfeer.jpg
Liesje houdt van de Parijse sfeer

 

Deze vrouw zal niet snel verdwijnen uit het geheugen van Liesje Hoeijmans, tweedejaarsstudente. “In de ochtend zijn de koffietentjes in Antwerpen nog leeg. In Parijs daarentegen genieten mensen er van een espresso of iets anders. Het is alsof het voor velen een vaste gewoonte is. De nonchalante maar stijlvolle atmosfeer rond de Parijzenaren is wat ik het leukste vind aan de stad.”

 

Tekst: Paulien van Aert (2prvA)

Gerelateerde artikels