Overslaan en naar de inhoud gaan

Kevin is een kleine maar onmisbare schakel in de algemene medische ontwikkeling

Kevin Claessens

Bedrijven en wetenschappers wereldwijd zijn de klok rond bezig om accurate vaccins te ontwikkelen. Alumnus Kevin Claessens van de bacheloropleiding Office Management – Health Care Management helpt bij farmareus Johnson & Johnson mee aan het onderzoek en de ontwikkeling van gepaste medicatie. Meer specifiek leidt hij de testprocedure mee in goede banen.

Als ervaren Volunteer Recruitment Officer is Kevin dankzij zijn stage onmiddellijk aan de slag gegaan bij Janssen Pharmaceutica, dochterbedrijf van Johnson & Johnson. “Na mijn studies kon ik onmiddellijk aan de slag bij Janssen Pharmaceutica", begint Kevin zijn verhaal. "Eerst als allround administratief medewerker, nu als één als lid van het studieteam van de afdeling Klinische Farmacologie. Mijn focus ligt nu volledig op de rekrutering van proefpersonen.”

Dankzij de brede medische achtergrond, administratieve skills en doorgedreven talenkennis vindt Kevin vlot zijn weg in de gespecialiseerde medische wereld: “Mijn takenpakket is zeer ruim en divers. Communiceren, plannen, organiseren en de medische basiskennis juist inzetten zorgen ervoor dat alles op rolletjes blijft lopen op onze dienst.”

Planning en organisatie

Zijn belangrijkste verantwoordelijkheid is om efficiënt en effectief vrijwilligers te werven voor deelname aan de geplande proeven. “Dit vergt heel wat voorbereiding en een feilloze organisatie. In nauwe samenwerking met de leidende klinische onderzoekscoördinator en de leidende onderzoeksarts stel ik een studiespecifiek rekruteringsplan op. We plannen heel wat advertenties en mailings in naar de juiste doelgroep en we zetten een callcenter op om op een correcte wijze om te gaan met alle inkomende mails én telefoontjes van de vrijwilligers.”

Samen met zijn team beheert hij de database en plannen ze screeningsbezoeken in, volgens de agenda van de staf en verpleegkundigen. Tijdens de screeningsbezoeken checken ze dan iedereen in volgens de geïnstalleerde proefbeheer- en gegevensregistratiesystemen. Een afwisselende job vol voldoening en groeimogelijkheden dus.

Onmisbare schakel

“Als gezondheidsbedrijf zijn we uiteraard steeds actief bezig. We staan voor boeiende tijden én een zeer grote uitdaging. Als health care manager één van de onmisbare schakels mogen zijn in dat grote geheel, geeft me een enorme voldoening.”

Wil je patiënten begeleiden en artsen of dokters ondersteunen? Kan jij je probleemloos verstaanbaar maken in meerdere talen? Zie jij je nieuwe oplossingen bedenken én uitvoeren die leiden tot een betere organisatie? Ben je een administratieve duizendpoot en hou je ervan om alles over de medische wereld te weten? Dan is de opleiding Office Management met afstudeerrichting Health Care Management wellicht iets voor jou.

Gerelateerde artikels