Overslaan en naar de inhoud gaan

Juridische opleidingen erg populair op AP: van hogeschool naar universiteit

rechtspraktijk

Tijdens de afgelopen infobeurzen was de bacheloropleiding Bedrijfsmanagement - Rechtspraktijk een van de populairste studierichtingen. De nieuwe tv-reeks ‘De onderzoeksrechters’ op VTM, ‘De Rechtbank’ op VIER en andere reality-reeksen wakkeren de interesse voor juridische beroepen sterk aan.

AP was niet alleen de eerste om de richting aan te bieden, maar hebben we ook de grootste bacheloropleiding Rechtspraktijk van Vlaanderen. Rechtspraktijk heeft bij AP dan ook enkele bijzondere afstudeermogelijkheden zoals 'Crime & Justice Academic' en 'Crime & Justice Police'. Terwijl het traject 'Police' de studenten voorbereidt op de politieschool, bereidt het Academic-traject hen voor op een master Rechten aan de universiteit. Die erg populaire optie geeft studenten zelfs de mogelijkheid om in hun laatste jaar al enkele unief-vakken op te nemen. Zo stromen ze sneller door naar een master Rechten, iets waar maar liefst 77 procent van de studenten uit het keuzetraject voor kiest.

Malou Galindo is één van hen: "Het was altijd mijn droom om aan de universiteit Rechten te studeren, maar ik vond het toch verstandiger om eerst mijn bachelor Rechtspraktijk te behalen. Je krijgt dan immers ook talen en meer praktijkgerichte vakken die je aan de universiteit niet krijgt maar die wel een meerwaarde zijn in het werkveld. In het laatste jaar had ik op AP de kans om al enkele vakken van de master Rechten op te nemen. Dat beviel me enorm waardoor ik besloten heb om verder te studeren en mijn Master in de Rechten te behalen.”

Verder studeren is uiteraard optioneel. Wie na de professionele bachelor naar het werkveld trekt, komt met een bachelordiploma Rechtspraktijk terecht als juridisch medewerker of paralegal bij bedrijven (banken, consultancy, vastgoed, ...) en in de juridische wereld (notariaat, gevangenis, rechtbank ...).

Gerelateerde artikels