Overslaan en naar de inhoud gaan

Job- en stagebeurs Vastgoed & Werforganisatie telt recordaantal deelnemers

Job- en Stagebeurs 1 4

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde de opleiding Vastgoed hun 13de job- en stagebeurs. Dit jaar met een recordaantal van 70 (!) beursstanden. Op dit belangrijk event kregen alle studenten de kans een mooie stageplek te vinden. Of nog beter: de job van hun dromen voor de laatstejaarsstudenten. Een primeur dit jaar was dat ook de graduaatopleiding Werforganisatie mee op de kar sprong. 

Mounia Faïd
Mounia Faïd aan het woord op de Job- en Stagebeurs

Waarom organiseren jullie elk jaar opnieuw een job- en stagebeurs voor de studenten?

Mounia Faïd, opleidingshoofd Vastgoed: “We merken dat we op deze manier alle studenten kunnen betrekken en dat dit een meerwaarde is voor zowel tweedejaarsstudenten die een stage zoeken, als laatstejaarsstudenten die binnenkort de stap naar de arbeidsmarkt zetten. En ook voor de standhouders is het een win-win verhaal: een kantoor kan bijvoorbeeld een stagestudent zien groeien naar een eventuele job in de toekomst. Daarnaast is dit voor studenten een laagdrempelige manier om kennis te maken. Een student die anders meer timide is, durft sneller vragen stellen in groepsverband. Ten slotte hebben we het aanbod nog meer verbreed. Wie wil verder studeren, kan op de stand van de UGent hun master landmeten ontdekken. Bij de Beroepsfederatie-stand  kan je dan weer informatie vergaren over voorwaarden om bv. als zelfstandige aan de slag te gaan.”

Vinden jullie de job- en stagebeurs een meerwaarde aan jullie opleiding?

Michelle Van Meerbeeck, derdejaarsstudente Vastgoed: “Absoluut, ik heb op deze manier mijn stageplaats gevonden en ik heb daar een ongelofelijk goede ervaring mee gehad.”

Myrthe Polspoel, derdejaarsstudent Vastgoed: “Ik vind de beurs ook écht een meerwaarde voor later. Niet enkel om een job te vinden, maar ook om contacten te leggen tussen de verschillende kantoren. Ik voel dat dit wel héél belangrijk is. Zeker in onze sector.”

Vicky Van Caesbroeck, derdejaarsstudent Vastgoed: “Het voordeel aan de beurs is dat de drempel minder hoog is. Na een gesprek voel je meteen of je wel of niet een klik hebt met een kantoor. Vandaag ben ik daarom ook teruggekomen om te bekijken wat mijn andere mogelijkheden zijn.”

Derdejaarsstudenten Vastgoed
vlnr: Myrthe Polspoel, Michelle Van Meerbeeck, Vicky Van Caesbroeck

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom is het ook voor bedrijven een voordeel om aanwezig te zijn op onze job- en stagebeurs?

Hannelore Matthysen, alumni Werforganisatie & verantwoordelijke talentenwerk TM ROCO: “ROCO is een gebundelde organisatie van 9 grote Belgische bouwgroepen die één deelgebied van de Oosterweelverbinding realiseren. Wij zijn daarom volop op zoek naar studenten Werforganisatie en Landmeten. Het is voor ons nu van groot belang dat studenten ons leren kennen als organisatie op lange termijn omdat het zo’n groot project is. We zijn er nog wel tien jaar zoet mee (lacht). Eerstejaarsstudenten die bijvoorbeeld binnen drie à vier jaar afstuderen, zijn voor ons een even interessante doelgroep als afstudeerders, net omdat het een project van lange duur is.”

vlnr: Arno Coppens & Hannelore Matthysen van TM ROCO

 

Gerelateerde artikels