Overslaan en naar de inhoud gaan

IT-opleidingen bij AP wel fors in de lift

Studenten Toegepaste Informatica

De voorpagina in de krant, “Te weinig jongeren kiezen voor IT-opleidingen", deed ons opkijken. Het aantal inschrijvingen in IT-opleidingen zou niet of amper stijgen. Bij AP Hogeschool zien we gelukkig wél een forse stijging. Gelukkig maar, want de IT-jobs liggen voor het rapen.

Er staan in Vlaanderen bijna 2.300 vacatures voor informatici open, en bedrijven krijgen die jobs amper ingevuld. De opleidingen Elektronica-ICT en Toegepaste Informatica staan dan ook garant voor een job. 

AP is blij om te zien dat onze IT-opleidingen wel al jaren fors in de lift zitten, en we kunnen de trend die aangehaald wordt in het artikel dan ook niet bevestigen. De afgelopen vier jaar ziet AP een verdubbeling van het aantal IT-studenten. Hoewel het nieuwe academiejaar pas binnen enkele weken begint en de inschrijvingen nog volop bezig zijn, lijkt AP deze trend trouwens door te zetten. Als we dag op dag vergelijken dan stijgen onze IT-opleidingen opnieuw 25 procent ten opzichte van vorig jaar. De opleiding Toegepaste Informatica ziet jaar op jaar zelfs een stijging van 65 procent.

Voor Kelly Casal Mosteiro, opleidingshoofd Toegepaste Informatica, is deze stijging een mooi bewijs dat de aanpak van de laatste jaren loont. "Zo organiseren we activiteiten voor bijvoorbeeld de Dag van de Wetenschap, leren we jongeren programmeren met Digisnacks én organiseren we heel wat workshops voor middelbare scholen." Haar collega en opleidingshoofd Elektronica-ICT Yves Masset bevestigt dat: "We werken met een tachtigtal bedrijven intensief samen voor stageplaatsen, gastcolleges, workshops en hackatons. Bovendien doen we ook aan vernieuwend onderzoek, waarvoor we onder meer aanwezig zijn op de aankomende technologiebeurs Supernova."

 

Gerelateerde artikels