Overslaan en naar de inhoud gaan

Internationale projectweken palmen campus Spoor Noord in

Internationale projectweek

Zowel de opleidingen Elektromechanica, Energiemanagement, Chemie, Integrale Veiligheid als Grafische en Digitale Media hielden begin november een internationale projectweek. Tijdens deze projectweek werkten de studenten samen met buitenlandse partnerscholen aan verschillende uitdagende projecten.

De studenten Elektromechanica, Energiemanagement en Chemie gingen tijdens deze week onderverdeeld in gemixte projectteams aan de slag met een reëel technisch probleem dat aangebracht werd door een bedrijf uit het werkveld. Deze unieke ervaring werd dit jaar gerealiseerd in samenwerking met bedrijven als BASF, Agfa-Gevaert, Umicore, Bayer en talrijke andere grote spelers.

Bezoek uit Nederland en Tsjechië

De week kreeg een internationaal tintje door de deelname van Nederlandse studenten van de Hogeschool Inholland en Tsjechische studenten van de Technical University Ostrava. Na een week hard werken, stelden de teams hun projectoplossing voor tijdens de verdediging voor een jury, samengesteld uit bedrijfsingenieurs en lectoren. Na afloop van de verdediging konden de studenten, juryleden en toeschouwers genieten van versgebakken frietjes.

 

InHolland1.jpg

IV gaat de technische uitdagingen aan

Ook de laatstejaars Integrale Veiligheid kregen een reëel probleem voorgeschoteld en gingen hiervoor ter plaatse bij het bedrijf aan de slag. Ook bij IV zorgden de grote bedrijven telkens voor een uitdagend project; namen als DEME, Volvo, Aviapartner en Reynaers Aluminium verwelkomden onze studenten om aan een technische case te werken. Hiervoor mocht het departement Wetenschap en Techniek nog enkele Tsjechische studenten van de Technical University Ostrava ontvangen.

GDM goes international

De opleiding Grafische en Digitale Media hield opnieuw twee internationale projectweken. Derdejaarsstudenten werkten tijdens de eerste week onder andere onder leiding van buitenlandse gastlectoren aan verschillende inspirerende projecten. De tweede week trokken een 15-tal studenten naar partnerschool L’IDEM in Barcelona, om ter plaatse samen met Spaanse studenten aan een project te werken. Een leerrijke en amusante buitenlandse ervaring voor alle deelnemende studenten!

l'idem.jpg

Gerelateerde artikels