Overslaan en naar de inhoud gaan

“Heimwee? Zeg maar beter reiswee!”

“Heimwee? Zeg maar beter reiswee!”

Gillian Morreel (20) is een tweedejaarsstudent in Communicatiemanagement - Public Relations. In 2017 studeerde ze af in het middelbaar en alleen één ding was zeker: ze wil de wereld ontdekken. Na zeven maanden erop uit te trekken en 13 landen te bezoeken, kon ze terugkeren van haar reis met een duidelijk plan.     

Kan ik mijn koffers al pakken?

Met haar diploma en het idee van een sabbatjaar staat Gillian te poppelen om de wereld te ontdekken. Haar ouders stonden niet achter het plan. Na de reis zelf te financieren en alle vliegtuigtickets en overnachtingen bij gastgezinnen op voorhand vast te leggen kon ze vertrekken.

3.jpg
Gillian Morreel voelt zich als een vis in het Aziatische water

 

De website wereldreis.net contacteerde Gillian om blogs schrijven. Met een blog en een smartphone als enige communicatiemiddel ontdekte ze een passie: schrijven. “Ik wil creatiever zijn” zegt Gillian. “In België word ik eerder geforceerd om net met mijn gsm bezig te zijn en overal bereikbaar te zijn.” Iets wat ze niet merkte op haar wereldreis. Met haar blog kon Gillian verder kijken dan haar neus lang is en stilstaan bij de stilte en rust om haar heen.

 

Vrijwilligerswerk in Tanzania

In Guatemala tot Sri Lanka is Gillian te bespeuren zonder heimwee. Ze kon niet wachten tot ze weer op avontuur kon. Naast bergklimmen, Thais leren in Thailand en kindjes Engels leren spreken deed Gillian ook veel vrijwilligerswerk. Zo is ze onder meer in Tanzania aan de slag gegaan met vrouwen en jonge meisjes die uit een gedwongen huwelijk zijn gestapt. In dit concentratiekamp legde ze het gebruik van het vrouwencondoom uit. “Het condoom moet over de buitenste schaamlippen gebracht worden” vertelde Gillian. Hierop reageerde een meisje van 14 jaar:“ Wat moet je doen al je die niet meer hebt?” Gillian was sprakeloos.

 

Geduld is een schone zaak

Weer in België merkt Gillian een enorme cultuurshock. Voor de eerste keer voelt ze weer een tijds- en perfectiedruk in het dagelijkse leven. De eerste dagen is ze te sussen met ‘bokes choco’ maar al snel komt er een groot verdriet: ze wil reizen. Momenteel combineert Gillian haar passie voor reizen en communicatie door te kiezen voor een Erasmusstudie in Valencia. Ze is de enige die haar peilen op een Spaanstalig land zet, een liefde die ze heeft opgedaan in Zuid-Amerika.

 

Tekst: Lara Van de Vyver (2prvB)

Gerelateerde artikels