Overslaan en naar de inhoud gaan

Game on! Olivier & Wesley lanceren AP Gaming Community

Lectoren Sven en Laura poseren samen met Olivier en Wesley tijdens de oprichting van de AP Gaming community

IT-studenten Olivier Bocklandt en Wesley van der Kraan behalen sinds dit academiejaar mooie resultaten in e-sports wedstrijden zoals de Belgian Student League. Daarom besloten ze om hun profteam uit te breiden naar een volwaardige AP Gaming Community. De gamers zijn druk bezig met de opstart van extra e-sports teams om onze hogeschool breder te vertegenwoordigen in (inter)nationale competities. Maar willen via de AP Gaming Community ook gewone gamefans meer fun en friends bezorgen. 

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om gamende studenten samen te brengen?

“De Belgian Student League heeft ons eigenlijk dat extra duwtje in de rug gegeven. Zij organiseren e-sports wedstrijden voor hogescholen en universiteiten. Er zijn competities en teams voor verschillende games. En alle wedstrijdteams in de Belgian Student League vormen per school ook een overkoepelende gaming community. 

Wesley en ik spelen samen in een Rocket League Team en behalen daarmee al een tijdje goede resultaten in college e-sports competities. Daarom spoorde de Belgian Student League ons aan om voor AP ook een eigen e-sports community op te richten, want die was er nog niet. Dat hebben we gedaan met hulp van onze lectoren.”  

Jullie brengen wel niet alleen e-sports spelers samen?

“We zijn inderdaad een bredere gaming community gestart. We zoeken extra leden en supporters voor onze (toekomstige) e-sports teams. Maar willen daarnaast ook gewone gamers in onze hogeschool met elkaar in contact brengen en voor iedereen fun gaming events organiseren.

Onze AP Gaming Community is nu ongeveer twee maanden actief. We zitten al op Discord, Instagram en X (Twitter). Natuurlijk willen we onze community graag nog verder uitbreiden. Geïnteresseerde gamers die bij AP studeren of werken, mogen ons dus zeker contacteren. Iedereen is welkom!”

Welke games spelen jullie vooral?

“Wat e-sports betreft zijn we momenteel het meest actief in Rocket League. Daar zijn Wesley en ik als oprichters zelf ook het meest mee bezig. We doen ook mee in Rocket League competities van de Belgian Student League. Mét succes, want dit seizoen hebben we nog geen enkele wedstrijd verloren! 

Onze medestudent Ilyas Narli is ook al bezig met de opstart van een AP e-sports team voor League of Legends. En ook Rainbox Six Siege en Valorant zijn populair in onze community. 

Ons doel is om voor elke gametitel een eigen e-sports team te hebben waarmee we AP Hogeschool kunnen vertegenwoordigen in (inter)nationale competities.”

Is AP een geduchte tegenstander in e-sports?

“Een paar jaar terug scoorde AP niet zo indrukwekkend in e-sports competities. Het onderlinge niveauverschil was te groot. Gelukkig zijn er nog wat nieuwe studenten en spelers bijgekomen. Intussen hebben we al 2 supersonic legends en een grand champion 3 in ons team. We presteren veel sterker, want we zijn meer aan elkaar gewaagd en beter op elkaar ingespeeld.

In oktober 2023 organiseerde Howest de Unwrap Playday: een college Rocket League 3v3 toernooi in Kortrijk. Dat hebben we met glans gewonnen. Tot nu toe hebben we in de Belgian Student League (Season 6) ook nog geen enkele match verloren en dat willen we graag zo houden.”

Jullie mogen België binnenkort ook vertegenwoordigen in de Rocket League University Esports Masters (UEM). Hoe bereiden jullie je voor op competities?

 “Toen we net samen begonnen te spelen ondervonden we wat problemen met onze in-game rotation. Daar hebben we enorm hard op gewerkt. Zowel onderling als team, als met hulp van een coach. Zo hebben we de werking in ons team goed kunnen verbeteren. 

Na elke wedstrijd bespreken we samen onze gameplay. Iedere speelt geeft zijn mening over de games die moeilijk gaan en zo zoeken we samen naar oplossingen. Ik hamer zelf ook vaak op een positieve mindset. Daarmee speel je automatisch beter en ben je beter voorbereid op moeilijke situaties en lastige tegenstanders. 

We steken veel tijd in ons team en proberen constant onze eigen vaardigheden en ons teamwork te verbeteren. We doen altijd ons best om zo ver mogelijk te geraken, maar we zijn wel realistisch. In internationale competities krijg je de beste teams van elk land als tegenstander. In elk spel dat je speelt komt vaak ook gewoon wat geluk kijken.” 
 

Gerelateerde artikels