Overslaan en naar de inhoud gaan

Florian voegt zich terug bij het Immersive Lab na boeiende stageperiode

Florian zijn bachelorproef

Ook dit jaar mocht het Immersive Lab weer een stagiaire ontvangen uit de richting Grafische & Digitale Media. Drie maanden lang vervoegde Florian Stigter Van Thillo ons team. "Ik kijk vol enthousiasme terug op deze stage," zegt Florian. "Ik ben zozeer gebeten door alles wat het lab doet. Ik heb op een korte periode zo veel bijgeleerd en tal van nieuwe skills kunnen ontwikkelen." 

Tijdens zijn stageperiode kreeg Florian begeleiding van Jeroen Cluckers, onze creative lead binnen het lab. De eerste weken liet hij Florian kennis maken met verschillende storytellingtechnieken, zo zorgt Immersive Storytelling en voorafgaande research voor een sterk fundament binnen een project. "XR-technologie is een zeer krachtige communicatietool," zegt Florian. "Tijdens mijn stage kreeg ik meer inzicht hoe je via VR een boodschap kan overbrengen." Deze kennis kwam uiteraard van pas tijdens zijn case voor Environmental Immersion, ons onderzoeksproject over natuurbelevingen in VR. Hiervoor onderzocht hij methodieken om natuurlandschappen te genereren op procedurale wijze, met een prachtige VR-natuurbeleving als resultaat. 

Buiten dit project werd hij betrokken bij het conceptualiseren en visualiseren van andere projecten zoals dat van de Nottebohmzaal, waar hij een video maakte als pitch voor een toekomstig project. Dit deed hij met collega Karen Pauwels, die hem ook bijstuurde in de communicatie naar klanten toe. Karen behaalde haar diploma in 2020 in dezelfde afstudeerrichting, net als Keerthanan Vignarajah in 2021. Keerthanan leerde Florian bij over technologieën zoals fotogrammetrie, virtual production, maar ook XR in Unreal Engine 5.

Ook voor zijn bachelorproef ontwikkelde Florian een eigen VR-case: 'DiagnoVR', een tool die psychologen kunnen inzetten om diagnoses van ADHD en ASS vast te stellen bij kinderen. "Momenteel ben ik met onderscheiding afgestuurd en ga ik als vrijwilliger aan de slag in het lab. Zo wil ik graag nog verder werken aan mijn natuurbeleving en me verder verdiepen in bepaalde skills," aldus Florian. 

Het Immersive Lab is alvast zeer trots op de resultaten die Florian op zo'n korte tijd heeft kunnen verwezenlijken. We hopen in de toekomst nog meer gemotiveerde studenten te kunnen begeleiden in ons lab. Aanmelden kan alvast via  immersivelab@ap.be.    

Gerelateerde artikels