Overslaan en naar de inhoud gaan

Flexteam neemt basisschooltje over

Flexers nemen basisschool over

Op woensdagvoormiddag 4 oktober heeft een team van studenten en lectoren uit de flexopleidingen  Kleuter- en Lager Onderwijs van AP Hogeschool alle negen klassen in de Antwerpse stedelijke basisschool Elisabeth overgenomen. Het initiatief kadert in Dag van de Leraar en AP Hogeschool zet de leerkrachten van de basisschool op deze manier graag in de bloemetjes.

De Dag van de Leraar wordt in stedelijke basisschool Elisabeth een dag vroeger gevierd. Op 4 oktober hebben 17 studenten en lectoren uit de flexopleidingen (voor werkstudenten) Kleuter- en Lager Onderwijs de hele school overgenomen. Wim Franssens, flexstudent lager onderwijs AP Hogeschool, vertelt: “Met de overname kan ik niet alleen zelf voor de klas staan maar ook mijn lectoren eindelijk zelf eens aan het werk zien, uitermate boeiend! Daarbovenop krijgen de leerkrachten  op deze manier een dag vrij, de kleuters en leerlingen krijgen een nieuwe juf of meester voor een dag, en wij mogen doen wat we het liefst willen doen: lesgeven!.”

Brenda Froyen, lector AP Hogeschool, vult aan: “Verschillende van onze studenten lopen jaarlijks stage in stedelijke Basisschool Elisabeth. De Dag van de Leraar is een ideale gelegenheid om de leerkrachten en hun directie te bedanken en te verwennen. Meer nog, met de schoolovername tonen onze studenten en lectoren van de lerarenopleiding dat hun passie voor onderwijs verder reikt dan de aula van de AP Hogeschool.”  

De leerkrachten in spé van de AP Hogeschool waren goed voorbereid: “We hebben de lessen met een heel team van studenten en lectoren voorbereid en gingen met volle goesting aan de slag om er een onvergetelijke dag van te maken. Lesgeven blijft immers onze passie”, getuigt Brenda.

De leerkrachten van stedelijke basisschool Elisabeth verwelkomen het initiatief alleszins met open armen. “Het is enorm leuk om lectoren waarvan je vroeger zelf les hebt gekregen eens voor de klas te zien staan. En tijdens onze vrije uren hebben we overdag heel wat werk kunnen verzetten dat we anders na de lessen zouden moeten doen. Als cadeau voor Dag van de Leraar kan dat absoluut tellen!”, geeft juf Els Dene van stedelijke basisschool Elisabeth nog enthousiast mee. 

Gerelateerde artikels