Overslaan en naar de inhoud gaan

Elektromechanica en Energiemanagement trappen stageperiode op gang met kick-off

Stage Kick-off
© Stage Kick-off

Op woensdag 6 februari waren alle laatstejaarsstudenten Elektromechanica en Energiemanagement en de stagebegeleiders uit het werkveld welkom op campus Spoor Noord - Ellermanstraat om het startschot te geven van de stageperiode.

Op dit kick-off event kregen de aanwezigen twee interessante sprekers voorgeschoteld die hun licht lieten schijnen op Duaal leren. Een systeem waarin de studenten hun vaardigheden ontwikkelen zowel op school als op de werkvloer, een systeem waarmee onze vooruitstrevende opleiding Elektromechanica binnenkort als pionier mee kan uitpakken. Veerle Vermeulen, expert bij Agoria, de federatie van de bedrijven van de Belgische technologische industrie én ervaringsdeskundige bij het traject duaal leren ‘Elektromechanische technieken’ in het secundair onderwijs nam de tijd om haar kennis te delen met de deelnemers.

Ook Luc Nevejans, mede-eigenaar van Maintenance Partners, specialist in roterende machines, kwam spreken over de ervaringen met het PrIMA project (Process Industry Maintenance Academy). Via deze opleiding worden werkzoekenden door Voka in samenwerking met VDAB en Encora opgeleid tot onderhoudstechnicus.

Beide sprekers maken ook deel uit van de kerngroep die samen met de collega’s van AP Hogeschool hun schouders zetten onder het duaal leren traject bij de opleiding Elektromechanica.

Na deze lezingen was er ruimte voor een brede bevraging bij het werkveld, waaruit de interesse voor dit duaal leren sterk naar voor kwam, zo kunnen collega’s immers vlot opgeleid worden tot bachelors.

Benieuwd naar dit traject? Je leest er binnenkort alles over op onze website!
Interesse in de opleiding Elektromechanica of Energiemanagement? Kom eens proeven van een les tijdens de openlesdag of spring eens binnen op een van onze infomomenten!

IMG_0548.JPG

Gerelateerde artikels