Overslaan en naar de inhoud gaan

Een technisch probleem? Onze studenten Elektromechanica, Energiemanagement en Chemie to the rescue!

Studenten op bedrijfsbezoek bij Wienerberger

Tijdens de laatste week voor kerst knalden onze studenten Elektromechanica, Energiemanagement en Chemie - Procestechnologie nog een laatste keer tijdens een internationale projectweek. Samen met een veertiental internationale studenten werkten zij aan een reëel technisch probleem dat aangebracht werd door enkele toonaangevende bedrijven zoals Wienerberger, Umicore en Port of Antwerp-Bruges.

Laatstejaarsstudent Siebe Hermans en zijn team gingen aan de slag voor Wienerberger:

Wat vond je van de IP-week?

“Het was een leerrijke en drukke week. We werden uitgedaagd om creatief na te denken binnen een korte tijdspanne. Dat was zeker een goede voorbereiding op het latere werkleven. Extra tijd was welkom geweest (lacht), maar we zijn er toch in geslaagd om een mooi concept uit te werken.”

“Het was een leerrijke en drukke week. We werden uitgedaagd om creatief na te denken binnen een korte tijdspanne. Dat was zeker een goede voorbereiding op het latere werkleven.”

Kon je de kennis van de opleiding implementeren in het project?

“Voor de studenten Elektromechanica was dit zeker het geval. Vooral de gecombineerde kennis van de afstudeerrichtingen Automatisatie & Onderhoudstechnieken was dit een geslaagde formule, want we voerden veel mechanische en elektrische berekeningen uit.”

Onze studenten aan de slag in het Zuiderpershuis
Onze studenten aan de slag in het Zuiderpershuis

Hoe verliep de samenwerking met de internationale student?

“Bij ons verliep de samenwerking vlotjes, want onze internationale student sprak Nederlands. Handig dus (lacht). In groepen waar alles in het Engels moest verlopen, kan dit lastiger zijn.”

Daniel Bargielskiis één van de internationale studenten uit Nederland: 

Hoe heb je het project in België ervaren?

“Het was vooral veel leren voor mij, want de werkwijze hier is anders dan in Nederland. Een klein beetje meer gespannen sfeer ook (lacht). Maar wel een fijne dynamiek, want iedereen werkt erg hard en wil écht zijn best doen. Daarnaast zie ik hier bepaalde zaken die ik niet heb gezien tijdens mijn eigen opleiding en dat is wel cool!”

Gerelateerde artikels