Overslaan en naar de inhoud gaan

De waarheid komt uit een 'studentenmond'

Mam&papcafé

In Nova Vida werd voor het eerst een mam en pap café georganiseerd.

Zwangeren en ouders met baby's tot één jaar oud konden met al hun vragen rond zwangerschap, kraamperiode en babyperiode bij de studenten Vroedkunde terecht, onder begeleiding van professionals. 
De bezoekers had vooral vragen rond de zwangerschapsperiode, voeding en de ontwikkeling van de baby. 

Na afloop hebben we aan Marit, studente Vroedkunde, hoe ze dit allemaal heeft ervaren:
"Afgelopen woensdag was voor mij de eerste keer dat ik in contact kwam met Nova Vida. Ik wist nog niet zo goed wat ik me bij het Mam en Pap café moest voorstellen maar door de gezellige voorbereiding had ik er al meteen een goed gevoel bij.

Er zijn in totaal vier mama's naar het café gekomen met hun baby's. Het jongste meisje was nog maar twee weken oud, een heel verschil tegenover de wat grotere baby's van 3, 6 en 10 maanden. 
Leuk om te zien vond ik dat de mama's direct ervaringen en tips gingen uitwisselen over hun eerste weken met de baby. 

Ook wij als studenten hadden deze ochtend genoeg te doen. Baby's wegen met een weegdoek, meten, flesjes geven, maar natuurlijk ook veel vragen beantwoorden. Wat ik zelf heel erg merkte was dat ik prima vragen kon beantwoorden over de eerste weken post-partum, maar dat de vragen over tandjes en vast eten toch nog wel lastig bleken. 

Juist daarom was dit café zo interessant. Naast dat het een heel gezellige ochtend was waarin de mama's geholpen werden met hun vele vragen, het uitproberen van draagdoeken en het uitwisselen van ervaringen, was het voor mij ook heel leerzaam omdat ik nu in contact kwam met wat oudere kindjes. We hebben elke vraag kunnen beantwoorden met de hulp van de docenten en de medestudenten.  

Ik zou zelf heel graag nog een keer helpen bij een volgend Mam en Pap café en zou het ook zeker aanraden. Het laat echt een andere kant van Vroedkunde zien.”

Mam&papcafé

Gerelateerde artikels