Overslaan en naar de inhoud gaan

Dankzij flextraject kon Samantha werken en studeren prima combineren

Samantha

Heel wat werknemers denken eraan om opnieuw te gaan studeren. Niet altijd makkelijk, maar wel echt de moeite: om je kennis uit te breiden, een andere weg in te slaan, of om een betere kans te maken op promotie. Ook Samantha is zo'n student. Al enkele jaren werkt ze in sectoren waar klantvriendelijkheid centraal staan. Zonder een diploma had ze waarschijnlijk echter nooit de kans gekregen om door te groeien. Toen ze over het statuut van flexstudent las, was de keuze om terug te gaan studeren dan ook snel gemaakt.

"Ik wou absoluut een bachelordiploma behalen", begint Samantha haar verhaal, "maar uit financieel oogpunt was het onmogelijk om te stoppen met werken. Ik wou graag studeren op AP Hogeschool, aangezien ik daar de meest positieve reacties over had gehoord en toen ik las over het nieuwe statuut van flexstudent en heb ik me meteen ingeschreven voor de opleiding Office Management - Health Care Management. Op een traject van 3,5 jaar heb ik mijn opleiding tot medical management assistant afgerond en dit in combinatie met mijn job. Het was een absoluut unieke en leerrijke ervaring.”

Uiteraard waren er zware momenten bij voor Samantha, maar met genoeg wilskracht en motivatie kwam ze er toch. “Als je echt iets wil bereiken, kan je dat ook. Iedereen die momenteel minstens 20 uur per week werkt en twijfelt of hij/zij al dan niet terug wil studeren, raad ik aan om deze kans te grijpen. Het is zeker niet evident, maar het werpt vruchten af op langere termijn. Tijdens de opleiding heb ik zo veel interessante zaken bijgeleerd en ben ik als persoon enorm gegroeid. Alle lectoren en medewerkers op AP Hogeschool dragen iedere student een warm hart toe en ze volgen hen nauwkeurig op, de hele opleiding lang."

Levenslang leren

Momenteel werkt Samantha nog steeds op haar huidige job, waar ze ondertussen een verantwoordelijke en polyvalente functie beoefent. “Ik werk momenteel niet in de medische sector, maar ik heb veel zaken die ik heb geleerd in de opleiding toch al kunnen toepassen. Zo is mijn talenkennis erop vooruit gegaan en weet ik heel wat meer over de verschillende softwaretoepassingen. Aangezien ik absoluut voorstander ben van levenslang leren, zal ik altijd openstaan voor nieuwe leerervaringen en uitdagingen. Afstuderen aan AP heeft er alvast voor gezorgd dat ik reeds een trapje hoger sta in mijn carrière.”

Ben je iemand die houdt van talen, ICT, administratie, afwisseling in de job, graag in contact komt met mensen én een grote zin voor verantwoordelijkheid heeft? Kies dan voor een opleiding als office manager of health care manager.

Gerelateerde artikels