Overslaan en naar de inhoud gaan

Chemie- en farmasector zoekt bachelors

Mini petrochemiebedrijf AP

Op 28 juni stelde essenscia Vlaanderen, de federatie van de chemische industrie en life sciences, de resultaten van het jaarlijkse onderzoek naar de tewerkstellingstrends bij bedrijven uit de sector voor. Het resultaat? Een rapport gevuld met uitstekend nieuws voor onze pas afgestudeerden uit het departement Wetenschap en Techniek. 

Bachelors gezocht

Maar liefst 8 op de 10 van de 141 deelnemende bedrijven heeft op dit moment vacatures openstaan, goed voor 800 jobs die op dit moment op een aanwerving wachten. De chemie- en farmasector in Vlaanderen zit dus duidelijk in de lift. 

Nog meer goed nieuws voor onze schoolverlaters; zij komen zelfs zonder werkervaring in aanmerking voor meer dan de helft van de openstaande vacatures. Daarbovenop zijn deze vacatures ook steeds vaker specifiek gericht op hooggeschoolden, en daalt het aanbod voor leerlingen uit het secundair onderwijs. 
Maar liefst bijna een derde van de vacatures is ondertussen gericht op professionele bachelors. Naast de technische functies in productie en onderhoud, worden zij ook steeds vaker ingezet in ondersteunende wetenschappelijke functies.

Ook Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder van essenscia Vlaanderen hoopt alvast dat nog meer studenten kiezen voor wetenschappelijke en technische studies: “Onze sector staat klaar om hen met open armen te verwelkomen met een ruim aanbod aan boeiende en maatschappelijk relevante jobs.”

Net afgestudeerd en je diploma van ons Departement Wetenschap en Techniek op zak? Bachelor in de Elektromechanica, Chemie of Biomedische Laboratoriumtechnologie? Neem zeker eens een kijkje tussen de vacatures die op jou wachten op de jobpagina van essenscia Vlaanderen

Pas van de middelbare schoolbanken en twijfel je nog over je studiekeuze? Met onze opleidingen als Elektromechanica, Chemie en Biomedische Laboratoriumtechnologie ben ook jij binnenkort exact de schoolverlater die de chemie- en farmasector zoekt en kan je rekenen op 100% werkzekerheid!

Gerelateerde artikels