Overslaan en naar de inhoud gaan

AP-studenten werken samen aan Virtual Reality-toepassingen

VR

Afgelopen semester namen een aantal studenten van Grafische en Digitale Media en Elektronica-ICT deel aan het European Project Semester. Samen met studenten uit het buitenland werkten ze aan een project rond virtual reality en immersiveness. In de laatste week van het academiejaar presenteerden ze dat én konden bezoekers hun applicaties uittesten.

Dankzij het European Project Semester kunnen AP-studenten een internationale ervaring opdoen en toch in het binnenland blijven. In dit project slaan studenten uit verschillende opleidingen de handen in elkaar. Bij dit EPS Team waren dat de opleidingen Elektronica-ICT, Grafische en Digitale Media en Productontwikkeling uit Venezuela. Op die manier konden ze op een grensverleggende manier hun skills samenleggen.

Het EPS Team werd aangestuurd door de onderzoeksgroep Show and Tell!. Deze groep werkt rond 'immersive storytelling', wat letterlijk vertaald wordt als onderdompelend of meeslepend vertellen. Zij zetten hiervoor VR-technologie in en proberen deze beschikbaar te maken voor culturele instellingen, maatschappelijke organisaties of bedrijven.

De immersive storytelling-projecten van deze studenten konden over fictie gaan, maar ook over non-fictie.  Student Robbe Vermeire (Elektronica-ICT) werkte zo mee aan een interview met kunstenaar Nick Andrews. Robbe: "Bij ons project zet de toeschouwer een VR-bril op, waarna hij het interview kan bekijken/beluisteren, kan rondkijken in het atelier en objecten kan aanduiden waarover hij meer wil weten. We maakten hierbij gebruik van verschillende technieken, zoals camerawissel, video editing, Unity, 360 graden-camera ..." Een heel gevarieerd en grensverleggend project, dus!

Gerelateerde artikels