Overslaan en naar de inhoud gaan

AP-studenten tweede op IBM-Hackathon

Studenten TI

Studenten van het laatste jaar Toegepaste Informatica hebben met succes deelgenomen aan de IBM-hackathon 'Watson'. De groepjes van AP eindigden op een welverdiende tweede en vierde plaats. In de tweedaagse hackathon kregen studenten een business vraagstuk voorgeschoteld waarvoor zij een oplossing moesten bedenken terwijl ze gebruik maken van IBM-softwaresystemen.

De groep AP-studenten die tweede eindigde ging naar huis ging met een drone als prijs. Zij moesten een mobiele app in elkaar knutselen die je kan helpen met de planning van een vliegtuigreis. Vaak komen we veel te vroeg aan op de luchthaven, maar wat doe je dan tijdens het wachten? "Een mobiele app zou je dan kunnen voorstellen om een hapje te gaan eten, en je vervolgens naar de juiste snackbar kunnen leiden op basis van je eigen smaak", aldus AP-student Keith Vella. "Of wat als je aan de late kant vertrekt? Dan moet de app net aanbevelingen kunnen doen over de snelste route: auto of openbaar vervoer."

Op de vierde plaats eindigde het groepje dat aan een financiële case mocht werken. Als klant bij een grootbank kan het namelijk wel interessant zijn om te weten hoe andere mensen met hetzelfde profiel als jezelf sparen. Waar geven zij het meeste aan uit, en hoe verdelen zij hun spaarportfolio?

De studenten werden deskundig bijgestaan door een IBM-expert. Het was de ideale opportuniteit om in groep samen te werken en te leren van expertise uit het professionele werkveld. De deelnemers leren zo oplossingsgericht en creatief te denken om met de aangeleerde technische vaardigheden tot een gepaste oplossing te komen.

Gerelateerde artikels