Overslaan en naar de inhoud gaan

AP-studenten maken diamant-lessenpakket

Diamant-lessenpakket

Antwerpen is het belangrijkste handelscentrum voor diamant ter wereld. En toch blijken we met z’n allen over een beperkte kennis over de diamantsector te beschikken, aldus onderzoek van AP. En dus kwamen enkele studenten in samenwerking met het Antwerp World Diamond Centre op de proppen met een oplossing: een lessenpakket voor de lagere school.

Uit onderzoek van AP-studenten Communicatiemanagement blijkt dat iedereen wel weet dat de stad en de provincie Antwerpen een grote rol spelen in de diamanthandel, maar daar houdt de kennis over de sector vaak dan ook op. Volgens Antwerps schepen van Onderwijs Claude Marinower (Open Vld) staat het belang van de diamantsector in schril contrast met de kennis van de Antwerpenaar over de sector. “Waar kunnen we dan beter beginnen dan in de lagere school?”, aldus Marinower aan HLN.be.

En dus gingen AP-studenten Communicatiemanagement samen met de diamantsector aan de slag om een lessenpakket rond diamant uit te werken voor de derde graad van het lager onderwijs. "Je moet er jong aan beginnen hé!", vertelt de pas afgestudeerde Sophie Van Helvert aan Radio 2. "En het is ook leuk en toegankelijk voor de kinderen. Het pakket is heel interactief opgemaakt, met een mascotte die de kinderen doorheen de wereld van de diamant gidst." De zesdejaars van het Hobokense ‘Hofke van Thys’ konden op maandag 16 oktober als eersten op interactieve ontdekkingstocht.

Zo leren ze niet alleen voor diamant zelf, maar ook over de band tussen Antwerpen en de edelstenen: waar is de diamantbuurt gelegen, welke culturen zijn aan de sector verbonden, … Daarnaast worden ook enkele misvattingen opgehelderd. Diamanten worden namelijk niet in de eerste plaats als juweel gebruikt, maar wel vooral in de industrie en medische sector.

Intussen schreven zich al meer dan 70 scholen in. De cursussen kan je gratis downloaden via www.awdc.be/scholenproject.

Gerelateerde artikels