Overslaan en naar de inhoud gaan

AP-studente ongekroonde Snapchatkoningin

AP-studenten Snapchatkoningin

Het gaat snel voor de twintigjarige AP-studente Florence Windey. Waar ze zich nog niet zo lang geleden gewoon privé met Snapchat bezighield, beheert ze intussen ook het profiel van Studio Brussel. En de andere bedrijven staan voor haar kennis in de rij.

Officieel is ze studente Journalistiek aan AP Hogeschool, onofficieel wordt ze ook wel eens de ongekroonde Snapchatkoningin van Vlaanderen genoemd. Niet alleen de snaps van bekende Vlamingen worden namelijk door een ongelooflijk aantal jongeren bekeken, maar ook die van Florence. Haar persoonlijke verhaal worden door duizenden mensen bekeken, en dat terwijl ze eigenlijk pas vorig jaar in juni echt begon te snappen.

HILARISCHE SNAPS

FlorenceToen radiozender Studio Brussel vorig jaar een oproep lanceerde om studerende Snapchatters te vinden die een dagje de StuBru-account wilden overnemen, zetten Florences vriendinnen haar aan om zich in te schrijven. “Ze vonden mijn snaps blijkbaar hilarisch”, aldus de studente. En jawel, niet veel later mocht ze 24 uur lang de volgers van StuBru met snaps bestoken, en met succes.

Als bekend Snapchatter moet je er natuurlijk voor zorgen dat je continu je volgers weet te entertainen. Dagelijks verstuurt ze er wel 30 tot 40, vertelt ze ons. Maar dat betekent volgens Florence niet dat ze zich anders gaat gedragen. “Niets is in scène gezet. Ik lijd aan ADHD maar net doordat mijn aandacht alle kanten uitgaat, heb ik dat alles een positieve twist kunnen geven dankzij Snapchat", vertelt ze aan De Morgen.

JOURNALISTIEKE OPLEIDING

Voor StuBru is Florence intussen ook al naar Rock Werchter geweest, en heeft ze onder meer de Britten van Years & Years mogen interviewen. En zo komt haar journalistieke opleiding dan weer goed van pas.  Het blijkt de perfecte mix te zijn, want Florence blijkt gegeerd wild op de bedrijvenmarkt. Maar voorlopig houdt ze boot wat af, “bij StuBru krijg ik al genoeg verantwoordelijkheid.”

Florence denkt zelf niet dat ze er een voltijdse job kan of wil van maken. “Het is een spontaan medium dat je bij events sterk kan inzetten, maar als je van 9 tot 5 moet Snapchatten denk ik dat je het spontane verliest” vertelt ze. “Ik weet ook niet of ik het zou willen, aangezien ik veel meer variatie zoek in een job. Ik denk dat mijn opleiding me nog veel zal bijleren over de mediawereld. De opleiding past perfect bij wat ik doe voor Studio Brussel. Ik hoop dat ik door beiden veel zal groeien en beter zal worden in wat ik doe.”

Wil je Florence zelf ook volgen? Voeg dan gebruikersnaam @hermanbxlmans toe aan Snapchat.

Gerelateerde artikels