Overslaan en naar de inhoud gaan

AP-student brengt de wereld van Tim Burton naar Pukkelpop

Tim Burton Wall

Woensdagavond 15 augustus ging Pukkelpop 2018 van start. De festivalgangers genieten er niet alleen van muzikale hoogtepunten en memorabele concerten, ze kunnen er ook elke avond kijken naar indrukwekkende projecties uit de wereld van Tim Burton. Die werden onder handen genomen door Aristide Matton, student van de opleiding Grafische en Digitale Media.

Videoprojecties zijn intussen een vaste waarde op het festival in Kiewit. Dit jaar vormde de internationale tentoonstelling The World of Tim Burton, die op hetzelfde moment als Pukkelpop van start ging in C-mine in Genk, de inspiratiebron voor een videowall. Pukkelpop en C-mine zetten een samenwerking op poten en AP-student Aristide Matton mocht aan de slag gaan met fragmenten van The World of Stainboy, de korte flashanimatiereeks van de wereldberoemde regisseur. Hij kreeg daarbij ondersteuning van Wim Gombeer, lector aan AP Hogeschool en coördinator van de Videowall op de Boothsite van Pukkelpop.

Voor de student, die zijn laatste jaar Grafische en Digitale Media net afgerond heeft, is het alvast niet de eerste keer dat zijn creaties op Pukkelpop getoond worden. Vorig jaar al werkte hij mee aan het samenwerkingsproject tussen de opleiding van AP en Pukkelpop en werd zijn animatie geselecteerd om geprojecteerd te worden op het festival. Deze editie vormde echter een grote uitdaging, onder meer omdat hij op korte tijd een groot werk moest afleveren.

Het resultaat is een animatie die geprojecteerd wordt op een videomuur van 12 containers. Je kan het spektakel nog tot en met zaterdagavond bewonderen op Pukkelpop, elke avond van 21.00 tot 4.00 uur.

Gerelateerde artikels