Overslaan en naar de inhoud gaan

AP Hogeschool organiseert de eerste editie van TINC Fest voor de creatieve industrie

TINC FEST

Voor de allereerste editie van TINC Fest slaan Antwerp Powered By Creatives en AP Hogeschool op 23 november de handen in elkaar om een inspirerende avond voor de creatieve industrie te voorzien. Dit event is een gezamenlijk initiatief van de onderzoeksgroepen Immersive Lab, Media, Design & IT, MaxLab en de opleidingen van het departement Media, Design en IT. Tijdens TINC Fest kunnen creatieve professionals de handen uit de mouwen steken tijdens workshops, genieten van boeiende talks door sprekers uit de industrie en hun netwerk uitbreiden. 

Onderzoekers van AP Hogeschool bieden inzichten in de creatieve industrie van vandaag en morgen tijdens verschillende workshops:

  • Voor deelnemers met een interesse in AI, biedt de "Generative AI for Video"-workshop de kans om in slechts enkele uren te leren hoe je zonder camera een video kan ontwerpen. Neem een deep dive in de toekomst van video en ontdek hoe generative AI je workflow kan vereenvoudigen.
  • Voor de gameliefhebbers is er een workshop rond "Game & Esport UX", waar je kan ontdekken hoe UX-design en game-analyse de game-ervaring van zowel toeschouwers als gamers kunnen verbeteren. Deelnemers worden uitgenodigd om hun eigen (onderzoeks)vragen en use cases mee te brengen, zodat we kunnen samengewerken met en leren van andere lokale creatieve experts én onderzoekers.
  • Voor diegenen die graag experimenteel met typografie aan de slag gaan, biedt de "Typo in VR"-workshop een diepe duik in de wereld van augmented reality (AR) en typografie. De workshop bestaat uit een sessie van twee uur, ontworpen om creatieve professionals een inkijkje te geven in de vele mogelijkheden die augmented reality (AR) biedt.

Na deze namiddag start de avond met een boeiend panelgesprek geleid door niemand minder dan Fredo De Smet, auteur van "Op zoek naar de Renaissance van de 22ste eeuw." Aan zijn zijde schuiven drie interessante gasten aan: Bastien Genbrugge (Studio Plankton), Ives Agemans (Cyborn) en Laura Herrewijn (AP Hogeschool). Zij zullen de nieuwste innovaties in de creatieve sector bespreken en hun persoonlijke inzichten delen. 

Natuurlijk kan je na deze inspirerende avond nog genieten van een heerlijk hapje en drankje, waarbij de deelnemers de gelegenheid krijgen om te netwerken met de panelleden en tal van andere creatieve partners uit de industrie. Het belooft alvast een boeiend event te worden voor de leden van de creatieve industrie. Vergeet je zeker niet in te schrijven via deze link

Gerelateerde artikels