Overslaan en naar de inhoud gaan

AP Hogeschool neemt Provinciaal Instituut over

Provinciaal Instituut

De kogel is door kerk: AP Hogeschool neemt het Provinciaal Veiligheidsinstituut (PVI) over van de Provincie Antwerpen!  Ook in coronatijden blijft de hogeschool dus inzetten op ambitie en groei.

Het gerenommeerde Veiligheidsinstituut van de Provincie Antwerpen biedt momenteel unieke vormingen en informatie over veiligheid en welzijn op het werk. Het is daarvoor dé referentie voor alle bedrijven en instellingen in Vlaanderen. AP versterkt met de overname van het PVI haar positie als marktleider en enige aanbieder van veiligheidsopleidingen op bachelorniveau en in permanente vorming. Zo ontstaan kansen voor een unieke samenwerking tussen het Veiligheidsinstituut en de bachelor Integrale Veiligheid.

Onderzoeks- en expertisecentrum 

Ook buiten de veiligheidsopleidingen schept deze overname heel wat opportuniteiten. Het PVI is immers sterk in het sensibiliseren over veiligheid in lagere en secundaire scholen. Dat schept mogelijkheden voor onze lerarenopleiding en hun netwerk van onderwijsinstellingen. Door de groeiende aandacht voor psychosociaal welzijn op het werk creëert deze integratie bovendien mogelijkheden voor opleidingen als Toegepaste Psychologie.

AP bouwt met de overname van het PVI verder aan haar ambitie om maatschappelijk relevante expertisecentra uit te bouwen. We willen het PVI dan ook verder laten uitgroeien tot hét onderzoeks- en expertisecentrum voor veiligheid en welzijn op het werk in Vlaanderen.

Verhuis naar campus Spoor Noord

Het Provinciaal Veiligheidsinstituut zal eind 2021 verhuizen van de huidige locatie in het Coveliersgebouw in Antwerpen naar campus Spoor Noord. Alle activiteiten van het PVI zullen zo geïntegreerd worden binnen de hogeschool. De huidige PVI-medewerkers krijgen de kans om de overstap mee te maken.

Gerelateerde artikels