Overslaan en naar de inhoud gaan

AP-alumna geeft inkijk in haar job als Health Care Manager

alumna health care manager

Kim Verhaegen is één van de vele alumni van de bacheloropleiding Office Management – Health Care Management bij AP. Als ervaren manager in het werkveld wil ze je een kijkje geven in haar loopbaan:  van secretaresse in een artsenpraktijk tot manager van een ziekenhuisafdeling.

"In 2001 ben ik afgestudeerd als medische secretaresse in de bacheloropleiding Office Management", zo begint  het verhaal van Kim Verhaegen, manager van de afdeling Mond, Kaak-, en Aangezichtschirurgie in het AZ Monica. "Ondertussen is de afstudeerrichting meerdere malen van naam veranderd, en terecht. Een job als health care manager is veel meer dan puur secretariaatswerk. Het doel van de opleiding is en blijft nog steeds hetzelfde: het klaarstomen van allround administratieve medewerkers voor een artsenpraktijk, een ziekenhuisafdeling en talloze andere werkplekken in de medische sector."

"De opleiding biedt enorm veel leerkansen en mogelijkheden", zo blijkt wanneer Kim terugkijkt op haar professionele carrière. "Ondanks de toenemende digitalisering blijft het persoonlijk contact met patiënten cruciaal. Een goede kennis van medische terminologie en talen is een onontbeerlijke basisvereiste."

Van medische secretaresse tot diensthoofd

Als startend medische secretaresse op een artsenpraktijk van drie gastro-enterologen, werkte Kim zich op tot diensthoofd MKA van AZ Monica campus Antwerpen, de zogenaamde Eeuwfeestkliniek. Sinds enkele jaren ondersteunt AZ Monica de bacheloropleiding Office Management, afstudeerrichting Health Care Management door stageplaatsen aan te bieden op de verschillende secretariaten. "Vanuit de dagelijkse werkervaring blijven we de nood voelen aan goed opgeleide health care managers, dus ga ervoor", besluit Kim.

Gerelateerde artikels