Overslaan en naar de inhoud gaan

Alumna Britt: Communicatiemanagement studeren was mijn beste beslissing

bachelor communicatiemanagement ap hogeschool antwerpen

Bij de start van haar opleiding Communicatiemanagement had Britt Mauquoi (22) best wat twijfels. Toch bleek het achteraf de beste beslissing van haar leven. Hoewel deze alumna intussen een nieuw hoofdstuk is gestart aan de Universiteit Antwerpen blikt ze met veel plezier terug op haar tijd bij AP. 

“Tijdens mijn eerste jaar werd ik omringd door de tofste personen en lectoren. Als eerstejaars moet je een keuze maken tussen de afstudeerrichtingen Public Relations en Voorlichting (PRV) en Commerciële Communicatie (CC). Daar had ik het best moeilijk mee. In het begin dacht ik altijd dat CC echt mijn ding was, totdat we meer informatie kregen over de afstudeerrichting PRV. Toen begon ik toch enorm te twijfelen. Uiteindelijk ging mijn voorkeur naar Public Relations en Voorlichting.”

De beste beslissing van mijn leven

“In de loop van het eerste semester voelde ik me toch niet zo goed in mijn vel. Ik bleef me nogal onzeker voelen over mijn keuze. Ik had het gevoel dat de lat te hoog lag en dat ik misschien toch de verkeerde afstudeerrichting had gekozen. Toen ik advies vroeg aan een van mijn lectoren stelde zij voor om mijn AP-omgeving even vaarwel te zwaaien en op te Erasmus gaan. Ik dacht eerst ‘No way! Dat is een te verre en onrealistische droom, want het is peperduur en er is te veel administratief werk.’ Na er even over te slapen en wat onderzoek te hebben gedaan, raakte ik toch overtuigd. Ik wilde van jongs af aan altijd al in Frankrijk wonen, dus Erasmus was de perfecte kans om dit uit te proberen. Wie weet zou ik me ook beter in mijn vel voelen. Ik ben een half jaar op uitwisseling geweest naar Bordeaux, en dat was echt de beste beslissing uit heel mijn leven!”

Theorie, praktijk én levenslessen

“Ook nu pluk ik nog steeds de vruchten van mijn tijd op AP Hogeschool. De lectoren gaven niet enkel theoretische en praktische lessen, maar ook levenslessen. Hierdoor heb ik enorm veel over mezelf en mijn capaciteiten geleerd. Bovendien heb ik hier ook mijn beste vriendinnen leren kennen. Momenteel studeer ik nog Meertalige Professionele Communicatie bij aan de UAntwerpen. Deze master bestaat uit twee grote componenten: bedrijfscommunicatie en management. Het is een zeer interessante opleiding waarbij ik mijn passie voor talen verder kan ontwikkelen. Er zitten ook veel oud-studenten van AP. Zij houden mij echt gemotiveerd.” 

Britts tip voor (toekomstige) studenten Communicatiemanagement 

“Geniet van de je schooltijd en probeer zo veel mogelijk uit je comfortzone te stappen, want voor je het weet is het voorbij.” 

OOK INTERESSE IN DE BACHELOR COMMUNICATIEMANAGEMENT? 

Gerelateerde artikels