Overslaan en naar de inhoud gaan

Aline krijgt niet genoeg van studeren, 3de diploma via flextraject

Flextraject voor 3de diploma

Aline Broeckx (29) vatte haar flextraject kleuteronderwijs aan toen haar eerste dochter 3 maanden jong was. Inmiddels is ze moeder van 2 en boekte ze jaar na jaar prima studieresultaten. Vanuit haar studieachtergrond – Aline behaalde een diploma secundair onderwijs en volgde eerder al een specifieke lerarenopleiding – werd voor haar een flextraject kleuteronderwijs van 2,5 jaar uitgetekend.

“Zelf moeder worden wakkerde de droom om leerkracht te worden heel sterk aan”, aldus Aline. “De warmte en eerlijkheid die kinderen je bieden, is onbeschrijflijk. Kinderen helpen om in de klas het beste uit zichzelf te halen, lijkt me daarom een prachtige professionele uitdaging”.

Aline combineert haar studies niet enkel met haar gezinstaken, maar ook met een deeltijdse job als boekhouder op de Antwerpse school TNA (Technicum Noord-Antwerpen). “Toegegeven: die combinatie is best wel zwaar”, zegt Aline. Maar als je – zoals ik en vele van mijn medestudenten – super gedreven bent, dan lukt het.”

Een goede begeleiding tijdens de contactmomenten én vanop afstand: dat weet Aline sterk te waarderen aan haar flextraject kleuteronderwijs. “Ik kijk er ongelooflijk naar uit om mijn droom om kleuterjuf te worden ook écht te realiseren. Het heeft inspanningen gekost, maar die waren het meer dan waard.”

Gerelateerde artikels