Overslaan en naar de inhoud gaan

Zomeracademie: lesgeven is meer dan voor de klas staan

Zomeracademie AP Hogeschool

Wil je ontdekken of er ook een leerkracht basisonderwijs in jou schuilt? Ben jij benieuwd hoe leuk en veelzijdig het beroep in het kleuteronderwijs of lager onderwijs kan zijn? Op de Zomeracademie van AP in Antwerpen ontdek je het zelf in primeur!

Unieke praktijkervaring

Tijdens de Zomeracademie kom je te weten dat lesgeven meer is dan ‘voor de klas staan’. Je krijgt opfrislessen die verdeeld zijn over vakken naar keuze zoals: Nederlands, Frans, wiskunde, wetenschap en techniek, mens en maatschappij, muzische vorming,…

Bovendien doe je unieke  praktijkervaring  op  in  één  van  de  zomerscholen in Antwerpen. Een eerste kennismaking met AP Hogeschool en de campus waar je zelf les zal krijgen binnen de lerarenopleidingen komt natuurlijk ook aan bod tijdens deze zomeracademie. En - bonus - je maakt kennis met medestudenten uit de opleidingen basisonderwijs. 

Wat zeggen eerdere deelnemers?

"De zomeracademie was voor mij dé test of het onderwijs iets voor mij was. Achteraf was ik zeker van mijn studiekeuze", aldus student Morad uit Deurne die deelnam aan een eerdere editie.

Jason uit Schoten vond vooral de opfrissing van het vak wiskunde erg interessant. Hij had zich ingeschreven om al eens praktijkervaring op te doen en misschien al creatieve ideeën te krijgen. "Ik zie mij later wel als een optimistische leraar in het basisonderwijs. Ik vind het belangrijk om klaar te staan voor de leerlingen, en hen te helpen waar nodig."

PRAKTISCH

  • De zomeracademie is een week lang (maandag - vrijdag) proeven van de lerarenpraktijk in Antwerpse zomerscholen. 
  • De week vooraf is er een kennismakingsmoment op Campus Spoor Noord - Noorderplaats van AP waar je de andere deelnemers al ontmoet, en nog eens alle praktische info ontvangt. 
  • Inschrijven en meer info over de volgende editie 

 

Gerelateerde artikels