Overslaan en naar de inhoud gaan

Zalige zomerbars om te testen

zomerbars antwerpen mechelen turnhout

Zoek je een plek waar je kan chillen of blokken met je voeten in het zand en een drankje in je hand? Dankzij deze zomerbars is studeren in de stad zelfs in de zomermaanden plezant. 

 

ANTWERPEN 

BAR NOORD  

Zomervibes op slechts een paar stappen van campus Spoor Noord? Die vind je bij Bar Noord. Deze voormalige hangar in Park Spoor Noord wordt ieder jaar omgetoverd tot een vakantieparadijs, compleet met muziek, urban jungle, waterfontein en strandstoelen. Je kan er terecht voor een zondagse brunch, een zwoele salsa-avond of een doordeweekse date. Op het menu? Frisse sapjes en cocktails, burgers, tapas, salades en echte pizza’s uit de houtoven.  

© Bar Noord

 

BAR PANIEK  

Dé vaste stop voor studenten tijdens de examens. Mopjeuh! Bar Paniek omschrijft zichzelf als een ontmoetingscentrum voor artistieke kruisbestuiving. Maar voor veel Antwerpenaren is dit gewoon the place to be voor een zomers terrasje. In deze oude loods op ’t Eilandje hangt een heerlijke ongedwongen sfeer. De kaart is eerder beperkt, maar eten en drinken is hier wel relatief goedkoop. Het prachtige uitzicht op het water en de zonsondergang krijg je er gratis bij.  

Bar Paniek
© Bar Paniek

 

BOCADERO  

Knipper met je ogen en je waant je in Knokke of Barcelona. In deze beachbar aan de Schelde kan je flaneren langs de terrassen en zonnebaden op een heus zandstrand met ligzetels en palmbomen. Bocadero telt verschillende pop-upresto’s zodat je kan kiezen uit gezellig aperitieven, snel iets snacken of uitgebreid tafelen. Events zoals festivalletjes, markten en wekelijkse salsa-avonden (mét gratis les) maken de zomersfeer compleet.  

Bocadero
© Bocadero

 

ZOMERBAR  

Naast culturele events pakt stadsfestival Zomer van Antwerpen ook alle jaren uit met een eigen Zomerbar. In de hangmatten of strandstoelen kan je heerlijk relaxen met een hapje of een drankje. Ook aan entertainment is hier geen gebrek. Deze zomerbar heeft onder meer een goedgevulde zomerbibliotheek, een petanquebaan en circusvoorstellingen in de aanbieding.  

Zomerbar ZvA
© Zomerbar Zomer van Antwerpen

 

BLACK SMOKE ROOFTOP BAR 

Bij mooi weer is een bezoekje aan het dak van barbecuerestaurant Black Smoke een aanrader. Deze rooftop bar op de zesde verdieping van stadsbrouwerij De Koninck biedt een waanzinnig uitzicht op de Antwerpse skyline. Je kan er klinken met een eersteklas craftbier, wijntje of cocktail en genieten van een lekkere lunch of sharing platter (ook voor veggies). Daarnaast komen er ook regelmatig deejays draaien.  

Black Smoke Antwerpen
© Black Smoke 

 

BAR CHAPEL  

Goin’ to the chapel, maar niet to get married! Bar Chapel is gelegen in een voormalige kloostertuin in hartje Borgerhout en baadt zelf ook volop in de boho-sfeer. Hoewel very instagrammable is deze verborgen oase niet alleen een lust voor het oog. Je geniet er van verfrissende drankjes en iedere week zorgt een hippe cateraar voor een ander stukje van de wereld op je bord.  

Bar Chapel
© Bar Chapel 

 

MECHELEN  

MECHELEN BEACH  

Beach please? Je hoeft niet per se de kusttrein op, want ook op Mechelen Beach vind je een stukje strand in de stad. Hier kan je met je voeten in het zand genieten van een hapje en drankje uit de strandbar en foodtrucks. Hou je niet zo van stilzitten? Duik de dansvloer op tijdens live dj-sets of ga helemaal los tijdens een spelletje kubb, volleybal, yoga …  op het sportstrand.  

Mechelen Beach
© Mechelen Beach

 

T’ÎLE MALINES  

Even ontsnappen aan de stadsdrukte? Op wandelafstand van het Mechelse stadcentrum vind je T’île Malines. Deze zomerbar ligt op een schiereilandje langs de Dijle in een oude sluiswachterswoning met giga groene tuin. In deze urban jungle kan je niet alleen gezellig iets komen eten of drinken, maar ook leuke activiteiten meepikken zoals liveoptredens, filmavonden, yogalessen ...  

t'île Malines
© T'îles Malines

 

TURNHOUT 

PANORAMA ZOMERBAR 

De populaire Panorama Zomerbar verkaste onlangs naar een nieuwe locatie aan het kanaal Dessel-Schoten. Op het menu? Frisse sapjes, biertjes en cocktails om van te sippen. Sharing plates, homemade pizza uit de houtoven of vers schepijs om van te smullen. En regelmatig een leuke workshop of live-concert om je uit te leven.   

Panorama Zomerbar
© Panorama Zomerbar

Gerelateerde artikels