Overslaan en naar de inhoud gaan

What the Media!? laat jongeren proeven van journalistiek

what the media?! dag van de jeugdjournalistiek ap hogeschool antwerpen

Noteer zaterdag 23 april 2022 alvast in je agenda! Want dan is het niet alleen infodag bij AP, maar ook de allereerste Dag van de Jeugdjournalistiek. Tijdens het gratis event What the Media!? kunnen jongeren genieten van workshops, inspiratiesessies en een heuse prijsuitreiking. Ook AP Hogeschool zet mee z’n schouders onder dit initiatief met een programma op campus Meistraat.  

De Dag van de Jeugdjournalistiek is een initiatief van jongerenagentschap StampMedia met de steun van de Vlaamse overheid en partners zoals AP Hogeschool, stad Antwerpen, Mediawijs, Mediaraven, VRT … Tijdens dit gratis event kunnen jongeren hands-on kennismaken met de mediawereld en zelf hun eerste journalistieke stappen zetten. 

Fried Aernouts, algemeen coördinator van StampMedia: “De hele samenleving ziet ondertussen het belang van nieuwsgeletterdheid en mediawijsheid wel in. Met ‘What the Media!?’ brengen we jongeren en media dichter bij elkaar, want we merken toch dat er vandaag een stevige kloof gaapt tussen deze twee werelden. We zetten journalistiek voor jongeren in de kijker en geven hen de kans om volop te experimenteren.”

Workshops, lezingen en tafelgesprekken

De Dag van de Jeugdjournalistiek werkt met een tweeledig programma. Jongeren tussen 12 en 15 zijn welkom in de Permekebibliotheek. Zij kunnen onder meer rond thema's als TikTok en YouTube aan de slag. Jongeren tussen 15 en 25 jaar zijn welkom op campus Meistraat. Daar kunnen ze hun eigen programma samenstellen met meer workshops rond radio, video, factchecking & fake news, stemcoaching ... Heel wat bekende mediabedrijven (StuBru, VRT) en mediagezichten zullen van de partij zijn, waaronder ook AP-alumni zoals Kawtar Ehlalouch, Marie Niasse, Yanko Beeckman en Jef Cauwenberghs.  

WHAT THE MEDIA!? AWARDS 

De Dag van de Jeugdjournalistiek wordt afgesloten met de What the Media!? awards die zullen worden uitgereikt door minister Benjamin Dalle. Wie graag meedingt naar een prijs moet op voorhand een artikel, fotoreeks, audio- of videoreportage rond het thema ‘Ongehoord’ uitwerken. Deelnemen kan individueel of in groep. De deadline voor inzendingen is zondag 27 maart 2022. 

Alle inzendingen worden beoordeeld door een professionele vakjury. Zij kiezen winnaars binnen 3 leeftijdscategorieën: 12 tot 15 jaar, 15 tot 18 jaar, 18 tot 25 jaar. Wie wint, maakt kans op 500 euro prijzengeld, een publicatie, een mediapakket en een dagje meedraaien op de redactie van een groot mediabedrijf. En wie weet ook de start van een bloeiende mediacarrière … 

PRAKTISCH 

  • Wanneer? Zaterdag 23 april 2022 van 13.30 tot 17.30 uur 
  • Waar? Permekebibliotheek (12- tot 15-jarigen) en campus Meistraat (15- tot 25-jarigen)
  • Hoe? Gratis deelname. Inschrijven verplicht. 
  • Check www.whatthemedia.be voor alle info.

 

Gerelateerde artikels