Overslaan en naar de inhoud gaan

Weer een VMx-award voor AP-student

Hervé Peeters (links) won de award voor beste eindwerk milieucoördinator B

Afgelopen maand won student Integrale Veiligheid Hervé Peeters een VMx-award met zijn eindwerk, en dat in de categorie milieucoördinator B. Hervé schreef een bachelorproef over het optimaliseren van de restafvalstroom. Hij volgt AP-student Lennert Balthasar op, die in 2017 ook al een VMx-award kreeg voor zijn eindwerk.

VMx, de beroepsvereniging voor milieuprofessionals, reikte op 7 november de award uit voor de beste milieucoördinator. 14 eindwerken dongen mee voor de award van de milieucoördinator A en B. De onderwerpen waren heel uiteenlopend, maar er konden er maar twee winnen. In de categorie milieucoördinator B was dat dus Hervé. Zijn eindwerk werd door een jury van VMx en Wolters Kluwer grondig gelezen en als beste in zijn categorie bevonden. 

Hervé licht het onderwerp toe: "Mijn eindwerk had drie doelen: ten eerste wilde ik bijdragen tot de vermindering van diversiteit van restafval (etensresten, plastic, verpakkingen ...), ten tweede wil ik de grootte van restafval verkleinen en ten derde wil ik werknemers motiveren om nog beter te sorteren."

VMx wil met deze awarduitreiking de opleidingen tot milieucoördinator in de schijnwerpers plaatsen. Zij zijn het namelijk die meewerken aan een oplossing voor de klimaat- en energieuitdagingen van onze hedendaagse samenleving.

Proficiat, Hervé!

 

Gerelateerde artikels