Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat nu? Vakantie in eigen land dan maar?

Vakantie

Hunker je naar zand tussen je tenen en de zon op je snoet? Zie je de zwoele zomeravonden met die exotische catch aan je neus voorbijgaan? De huidige situatie lijkt wel op een wraakactie van een ex-lief, maar niet getreurd, er zijn alternatieven! Droog je tranen met je strandhanddoek en pak alsnog je koffer in. Wij gaan deze zomer op avontuur, op eigen bodem. We vroegen enkele studenten en lectoren van de opleiding Hotelmanagement – dé experts op het vlak van hospitality – naar hun favorites.

Hoe begin je aan je tripje?

Eerst kies je de bestemming; steek je taalgrenzen over of blijf je “s’il vous plait” in je taalcomfortzone? De verschillende provincies hebben elk verborgen schatten die staan te popelen om ontdekt te worden. Proef van de diversiteit in ons land.

Wegdromen

De plaats waar je verblijft, kan het vakantiegevoel maken of breken. Ons land heeft veel te bieden om je in no time in vakantiesfeer te brengen. Of je nu een zacht hotelbed met typische witte lakens wil of liever een hangmat in openlucht, het kan allemaal. Zoek een leuke accommodatie en waan je in je droombestemming.

Blijf je liever echt thuis? Dan kan je het hotelgevoel naar je toe brengen. Staycation squad zorgt voor een all-in vakantie bij jou thuis. Een homie (student) kookt voor je, verzorgt een room-service… Alle elementen zijn aanwezig om je in een hotel te wanen.

Recreatie

Vakantie staat voor nieuwe ervaringen, een staycation is hier zeker geen uitzondering. Zet die zonnebril dus op je neus, smeer je in en kom in de holiday mood met deze tips.

  • Bezoek een recreatiepark waar je nog niet eerder geweest bent: een zwemplas, een natuur- of dierenpark of een pretpark en doe alsof je er tijdens je vakantie halt houdt. Beleef het zoals je op vakantie zou doen en zeg gewoon wat vaker ‘ja’. Dat hoogteparcours?, een onbekend drankje op de menukaart,  een ritje op het toeristentreintje…Why not? Op vakantie mag het al eens wat gekker.
  • Wijn- of biertastings; zowel aan huis bezorgd en virtueel begeleid of in beperkte groep op locatie. Een tasting is altijd een fijn moment op reis, wedden dat je reisgezelschap ook net iets sneller zal uitwijden over gênante momenten?
  • Niets schreeuwt vakantie zoals een rondleiding door een local. Leer de leukste terrasjes kennen, maak kennis met de monumenten en legendes, laat je verrassen door wist-je-datjes en dompel je helemaal onder in de lokale cultuur.
  • Watersport; ravotten in de zee, dát is vakantie. Waarom deze zomer geen stapje verder gaan? Probeer te wakeboarden aan de kabel, neem een zeilles, tem de golven met een surfplank… Zo krijg je in no-time een sunkissed glow én heb je een nieuwe life skill.

Meer inspiratie nodig? Vlaanderen Vakantieland lanceerde in april een initiatief om activiteiten en bestemmingen in eigen land in de kijker te zetten. Keuzemogelijkheden genoeg, laat de zomer dus niet aan je voorbijgaan.

Wil je mee vormgeven aan de hospitality sector? Ondernemingszin om zelf iets uit te bouwen? Ontdek dan onze opleiding Hotelmanagement en join onze alumni in de hospitality sector gaande van food & beverage manager, logistiek manager tot general hotel- of recreatiepark manager. De opties zijn eindeloos, het commitment is universeel; een fijne beleving in het leven roepen voor anderen.

Gerelateerde artikels