Overslaan en naar de inhoud gaan

Warm onthaal voor leerlingen van het zevende voorbereidend jaar

Introductieles zevende voorbereidend jaar 4
© Introductieles zevende voorbereidend jaar

Als jongere weet je natuurlijk pas echt of het hoger onderwijs iets voor jou is als je er zelf van geproefd hebt. Daarom werden de leerlingen van het gloednieuwe zevende voorbereidend jaar op de eerste dag van het nieuwe academiejaar warm onthaald door Patrick Bisschops, lector in de Lerarenopleidingen bij AP Hogeschool. Het zevende voorbereidende jaar is een unieke samenwerking in het Antwerpse onderwijslandschap tussen AP Hogeschool en Stedelijk Onderwijs.

Het zevende voorbereidend jaar zorgt ervoor dat afgestudeerde zesdejaars uit het BSO de overstap naar het hoger onderwijs vlotter kunnen maken. Dit project zou de slaagkansen van net afgestudeerde leerlingen uit het beroeps secundair onderwijs aanzienlijk verhogen als zij verdere studies aanvatten. Om de leerlingen (Mariam, Kato, Stijn, Priscilla, Léa, Salaheddine, Kiki, Joey en Sana) zo goed mogelijk te informeren over het hoger onderwijs en hen ermee kennis te laten maken, kregen ze een korte les op Campus Spoor Noord. Bovendien kregen ze de kans om de verschillende studierichtingen in het hoger onderwijs te bekijken en werden ze rondgeleid op de campus.

“Voor mij betekent het hoger onderwijs veel studeren, maar ook een belangrijke en bepalende keuze maken voor je toekomst” – Stijn, leerling zevende voorbereidend jaar

“Ik weet nog niet zeker wat ik wil volgen. Daarom volg ik nu ook dit zevende voorbereidend jaar mee zodat ik beter weet welke richting er bij mij past en ik zeker geen verkeerde keuze maak.” – Kato, leerling zevende voorbereidend jaar

Tijdens het onthaalmoment was er een korte introductieles waarbij leerlingen wegwijs werden gemaakt in het hoger onderwijs en kregen ze ook de kans om enkele vragen te stellen omtrent studiekeuzes en opleidingsmogelijkheden. Na deze introductie konden de leerlingen in een computerlokaal gerichter zoeken naar de mogelijkheden qua opleidingen binnen het hoger onderwijs. Tot slot kregen ze een rondleiding op Campus Spoor Noord - Noorderplaats en Campus Spoor Noord - Ellermanstraat waardoor ze meteen de verscheidenheid van opleidingen zagen binnen de departementen Onderwijs & Training, Gezondheid & Welzijn en Wetenschap & Techniek en een algemeen beeld kregen van het studentenleven op de campus.

“Het was een leerrijke en spannende dag met een blik op een deel van jouw toekomst.” – Lea, leerling zevende voorbereidend jaar.

Gerelateerde artikels