Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorleesweek strijkt neer op campus Spoor Noord

Voorleeshoekje op campus Spoor Noord voorleesweek

In het kader van de voorleesweek – die van 17 tot 25 november loopt – houden verschillende de lectoren van de lerarenopleiding Kleuter- en Lager onderwijs deze week elke middag een voorleesmoment op campus Spoor Noord. “De voorleesweek staat dit jaar in het teken van voorlezen voor baby’s en peuters, maar we betrekken onze studenten er ook graag bij door zelf de kracht van voorlezen te tonen”, benadrukt taallector Brenda Froyen enthousiast terwijl ze haar kinder- en jeugdboeken uitstalt.

Nieuwsgierige studenten stromen om iets voor 12.30 uur toe en nemen plaats in het kleine, gezellige en geïmproviseerde voorleeshoekje in de inkomhal van de campus. De stoffen banken staan om Brenda heen en ze vraagt: “uit welk boek willen jullie dat ik eerst voorlees?”, terwijl ze gelijktijdig een blik werpt op de titels van de verschillende boeken. De studenten kunnen onder andere kiezen uit: Ha, Ha, Fopschaap; Hoe ruim je een wolf uit de weg?; Het boek zonder tekeningen; Ik wil mijn hoed terug en Nog een keer!

"Het boek zonder tekeningen!”, roept een van de studenten op de bank rechts van Brenda. Ze begint die met volle overgave het verhaal voor te lezen. De studenten leunen lichtjes naar voor en luisteren met volle aandacht naar het eerste verhaal. Er wordt gelachen, gefezeld, gegniffeld en een beetje heen en weer gewiebeld terwijl de andere verhalen de revue passeren.

Voorleesweek1 (19-11-18).jpg

“Wauw mevrouw, jij kan dat echt goed voorlezen! Ik wou dat ik dat ook kon,” bekent een studente Kleuteronderwijs als het voorleeskwartier voorbij is. Gecharmeerd door het compliment bergt de lector haar meegebrachte lectuur op.  We kunnen besluiten dat voorlezen nog steeds een van de geneugten is voor jong en oud.

Kom jij ook graag naar voorleesverhalen luisteren? Dan ben je deze week elke dag welkom vanaf 12.30 uur in de inkomhal van campus Spoor Noord. Je vindt onze voorleeshoek naast de ingang van het studentenrestaurant.

Voorleesweek2 (19-11-18).jpg

Gerelateerde artikels