Overslaan en naar de inhoud gaan

Video Experience Day 2021

Video Experience Day 2021

AP Hogeschool zet al sinds het jaar 2000 de beste corporate video's in de kijker tijdens de Video Experience Day (tot in 2019 het Belgian Corporate Video Festival), telkens in co-organisatie met televisiezender Kanaal Z/Canal Z. De promotionele en praktische organisatie van dit nationale referentie-evenement rond audiovisuele bedrijfscommunicatie is in handen van een groep laatstejaarsstudenten Communicatiemanagement. Net als in 2020 steken de coronamaatregelen een stokje voor onze gebruikelijke awardshow in Kinepolis Brussel, maar voor het tweede jaar op rij kunnen we je wel van harte uitnodigen voor een minstens even aanlokkelijk alternatief!

De 22e editie van de Video Experience Day vindt plaats op dinsdag 1 juni om 18 uur in de vorm van een inspirerende televisiespecial. De show is te volgen op Kanaal Z en Canal Z, in de beide landstalen dus, en wordt op 2, 3 en 4 juni driemaal per dag heruitgezonden. In het weekend van 5 en 6 juni toont een cocktailreportage nog een samenvatting.

Tijdens de ruim drie kwartier durende uitzending onderzoeken we waarin precies de kracht van een goede bedrijfsfilm schuilt. Zoals ieder jaar reikt onze jury awards uit voor de beste corporate video's. Deze keer doen we dat in acht verschillende categorieën, waaronder de nieuwkomers Webinar/Digital Event en Corporate Social Responsibility, en daarbovenop delen we nog twee Special Awards uit. Tussen fragmenten van de winnende films door komen alle winnaars – onder wie alweer enkele grote namen uit de Belgische bedrijfswereld – aan het woord, net als verschillende experts in videocommunicatie en zelfs een minister! Onder anderen Pieter Timmermans (VBO) geeft zijn visie over de meerwaarde van video in de communicatiestrategie van bedrijven en organisaties.

Deze tv-special is het resultaat van een logistiek huzarenstukje dat de organiserende studenten de voorbije weken hebben neergezet en waarvoor ze op nauwelijks zeven draaidagen het halve land hebben doorkruist. De zoveelste uitdaging was dat voor hen, nadat ze eerder al in moeilijke omstandigheden de wervingscampagne en de jureringsprocedure vanuit hun kot op poten moesten zetten.

Met veel trots nodigt het voltallige organisatieteam je dan ook uit om op dinsdag 1 juni om 18 uur af te stemmen op Kanaal Z/Canal Z. Ben je alvast benieuwd naar de genomineerden? Surf dan zeker al eens naar onze website! Aarzel bovendien niet om in je eigen netwerk nog meer promotie te maken voor de uitzending en om onze socialemediakanalen te volgen

Gerelateerde artikels