Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakoverschrijdende zeeklassen voor tweedejaars Secundair Onderwijs

Zeeklassen 10

In het kader van het opleidingsonderdeel Vakoverschrijdende Educatie – of VOE-stage - gingen de tweedejaarsstudenten Secundair Onderwijs afgelopen week met een aantal Antwerpse klassen uit het secundair onderwijs op zeeklassen in Oostduinkerke en Nieuwpoort.

De studenten moesten in verschillende projectteams de zeeklassen een week lang intensief voorbereiden en daarbij vormden vakoverschrijdende activiteiten – van solderen en muziek maken tot afval opruimen en naar de vismijn gaan – de rode draad. De stage was voor de studenten een intense en leerrijke aanloop naar het meedraaien in een écht schoolteam, waar multidisciplinariteit ook steeds centraal staat. Voor de aanwezige leerlingen was het een hele week doorgedreven en leerrijk plezier.

Benieuwd naar wat onze studenten organiseerden voor deze onvergetelijke zeeklassen? Dan kan je de fotoreportage hieronder bekijken. Wil je nog meer opezoeken? Bezoek dan de volledig zelfgemaakte website van onze studenten die ze in het kader van hun VOE-stage maakten. Je vindt er meer foto's en specifieke info terug per projectgroep vergezeld door persoonlijke anekdotes.

Gerelateerde artikels