Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitreiking: Junior Energy Manager of the Year 2018

EMOTY 2018

Op donderdagavond 25 oktober wordt opnieuw de award ‘Junior Energy Manager of the Year’ uitgereikt. De award, een initiatief van ENERGIK vzw in samenwerking met AP Hogeschool en Howest, zet innoverende bachelorproeven van studenten Energiemanagement in de bloemetjes. Dit jaar vindt de uitreiking plaats in Waregem in aanwezigheid van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein.

Naar analogie met de prestigieuze verkiezing van ‘Manager of the Year’ werd in 2017 de eerste ‘Junior Energy Manager of the Year’ verkozen. Dit jaar bundelen Energik, Engie Cofely, Eandis, AP Hogeschool en Howest opnieuw de krachten, om talentvolle jonge energiemanagers te belonen. Tegelijkertijd wil de jury met deze award de aandacht vestigen op een brandend actueel thema: energie.

De genomineerden

Studenten Energiemanagement konden hun bachelorproef insturen om deel te nemen aan de wedstrijd. De jury selecteerde een shortlist, tot de genomineerden horen twee AP-studenten. Jonas Dietvorst maakte met zijn eindwerk over efficiënt hergebruik van restwarmte van compressoren indruk op de jury en haalde zo de shortlist. Daarnaast kon ook Lennert Oostvogel met zijn een nominatie in de wacht slepen. Hij wijdde zijn bachelorproef aan het onderhoud van offshore windparken. Op 25 oktober wordt bekend wie AP-student Jelle Milbou en Howest-studente Asha Vanderbauwhede opvolgt als Junior Energiemanager van het Jaar 2018.

Energiemanager van het jaar

Dit jaar gaat de organisatie nog een stap verder. Nu wordt niet alleen een Junior Energiemanager, maar ook de Energiemanager van het Jaar bekroond. Energiemanagers die met hun bedrijf een uitzonderlijk energieproject realiseerden, konden zich kandidaat stellen voor deze prijs. Uit alle inzendingen werden drie bedrijven geselecteerd: Carrefour, Alpro en Total. De winnaar wordt ook op 25 oktober bekendgemaakt.

Meer info: www.energymanageroftheyear.be.

Inschrijven voor de uitreiking kan via www.energymanageroftheyear.be/index.php/inschrijven.

Gerelateerde artikels