Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweedejaars Elektronica-ICT worden artificieel slimmer

Workshop Artificial Intelligence EA

De tweedejaarsstudenten Elektronica-ICT werden door Deevid De Meyer, datawetenschapper bij Craftworkz getrakteerd op een gesmaakte workshop over Artificiële Intelligentie (AI).

Tijdens de workshop binnen het vak Digital Economy ontdekten de studenten de geheimen van de wondere wereld van AI. De specialist van Craftworkz deelde tijdens de sessie graag zijn uitgebreide kennis met onze tweedejaars. Het bedrijf bouwt prototypes op basis van toepassingen als augmented/virtual reality, ... en voegt hier een nieuwe dimensie aan toe door het gebruik van Artificiële Intelligentie (AI). AI of kunstmatige intelligentie draait om slimme computers, die dingen ontdekken, interpreteren en hieruit bijleren.

Geen ver-van-mijn-bedshow

Tijdens de sessie werden tal van coole én nuttige concepten getoond waarbij de studenten vooral ontdekten dat AI niet langer een “ver van hun bed”-show is. Veel van de huidige AI-frameworks zijn zeer toegankelijk en vereisen geen 10 doctoraatstitels om te begrijpen. De grote technologische spelers (Microsoft, Google, Amazon & IBM) bieden cloudoplossingen aan, die ook door ontwikkelaars zonder een diepgaande AI-expertise kunnen gebruikt worden om hun software te boosten met AI-algoritmes.

Geïntegreerd in programma EA

De opleiding Elektronica-ICT omarmt AI volledig in haar nieuwe programma en biedt een 'Artificial Intelligence'-vak aan voor derdejaars vanaf academiejaar 2019-2020. In tussentijd verwerven de huidige studenten een basiskennis in AI binnen bestaande vakken zoals Digital Economy en AP Valley.

Craftworkz2.jpg

Gerelateerde artikels