Overslaan en naar de inhoud gaan

Toegepaste Psychologie voortaan ook in dagopleiding

Toegepaste psychologie dag avond Antwerpen AP Hogeschool

Vanaf september 2020 biedt AP Hogeschool de razend populaire bachelor Toegepaste Psychologie ook overdag aan. Zo kunnen er meer studenten starten. Bovendien wordt ook het opleidingsprogramma volledig vernieuwd om studenten nog betere jobperspectieven te bieden. 

De bachelor Toegepaste Psychologie is een van de populairste opleidingen bij kandidaat-studenten. Net als andere hogescholen ziet ook AP haar inschrijvingen voor deze opleiding jaar na jaar stijgen. 

Opleidingshoofd Elisah D'Hooge: "Er is overal meer aandacht voor psychisch welzijn. Op het werk, thuis of bij de kinderen. En dat merken we heel goed aan het succes van onze bachelor Toegepaste Psychologie. Omwille van de praktijkgerichte aanpak kunnen afgestudeerden meteen aan de slag in diverse sectoren: op de HR-afdeling van een bedrijf, als loopbaanbegeleider of coach, in scholen, in centra voor geestelijke gezondheidszorg voor het begeleiden van mensen met een verslaving, in de palliatieve zorg of als zelfstandig counselor ..." 

Na het avondtraject nu ook een dagtraject 

AP Hogeschool bood de opleiding Toegepaste Psychologie tot voor kort enkel in een uniek avondtraject aan. Elisah D'Hooge: "Onze avondopleiding Toegepaste Psychologie is erg in trek bij studenten die hun opleiding willen combineren met een job en/of gezin." De gemiddelde leeftijd ligt rond 30 jaar. De oudste student is zelfs 62."

Gezien de enorme populariteit van de bachelor Toegepaste Psychologie, kunnen geïnteresseerde studenten vanaf volgend academiejaar ook opteren voor een dagopleiding bij AP. Elisah D'Hooge: "De vraag naar een dagtraject was enorm. Veel jongere studenten willen de lessen liever overdag volgen. Doordat we ons avondtraject vanaf september aanvullen met een dagtraject, kunnen we voortaan tegemoetkomen aan álle kandidaat-studenten die interesse hebben in Toegepaste Psychologie."  

Vernieuwd programma met ruime afstudeermogelijkheden 

Vanaf september 2020 pakt de bachelor Toegepaste Psychologie voor beide trajecten uit met een volledig nieuw opleidingsprogramma. Hierbij wordt voortgebouwd op de generalistische aanpak van het avondtraject. Studenten krijgen de mogelijkheid om eigen accenten te leggen - bijvoorbeeld via stages of keuzevakken -  maar hoeven geen afstudeerrichting te kiezen. De domeinen van de klinische psychologie, arbeids- en organisatiepsychologie, en school- en pedagogische psychologie komen evenwaardig aan bod.

Bovenop een diepgaande theoretische basis krijgen de studenten in het vernieuwde programma ook heel wat praktische vaardigheden aangereikt. Ze krijgen een gevarieerd programma met onder meer coaching-, counseling-, psycho-educatie- en trainingstechnieken die binnen de 3 werkvelden toegepast worden. Dankzij deze aanpak levert AP all-rounders af met een brede waaier aan mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Studenten kunnen met hun diploma probleemloos in de verschillende psychologische werkvelden aan de slag gaan. 

 

Droom jij ook van een bachelordiploma Toegepaste Psychologie? Wil je graag starten in onze unieke avondopleiding of gloednieuwe dagopleiding? Neem dan snel een kijkje op onze opleidingspagina

Gerelateerde artikels