Overslaan en naar de inhoud gaan

Studentenraadsverkiezingen noteren opnieuw knappe resultaten

studentenraadsverkiezingen ap hogeschool studentenraad studentenparticipatie studentenvertegenwoordiger
© Tara Winstead (Pexels)

Ook dit academiejaar noteerden de studentenraadsverkiezingen bij AP Hogeschool een schitterende opkomst. Net geen 40% van de studentenpopulatie bracht digitaal z’n stem uit. Dat is wederom ver boven de wettelijke kiesdrempel van 10%. Meer dan 80 studentenvertegenwoordigers werden officieel verkozen om mee de belangen van hun medestudenten te behartigen.  

Van 18 tot 21 oktober 2021 vonden bij AP de jaarlijkse studentenraadsverkiezingen plaats. Tijdens deze verkiezingsweek worden vertegenwoordigers verkozen voor de studentenraden van de departementen en de Schools of Arts. Alle studenten kregen een uitnodiging om te stemmen op hun favoriete kandidaat. In totaal trok 39,71% van onze studentenpopulatie naar de digitale stembus. 

Maar liefst 125 studenten stelden zich dit academiejaar kandidaat voor een zitje in de studentenraad. Een 80-tal werd officieel verkozen als studentenvertegenwoordiger. Zij gaan vanaf deze week samen met hun enthousiaste opvolgers aan de slag. Bekijk hier het gedetailleerde overzicht (enkel intern)

Uitslag verkiezingen 21-22.png

Anika Hendrickx, adviseur en coach studentenparticipatie: “De wettelijke kiesdrempel voor studentenraadsverkiezingen is 10%, maar AP behaalt al jaren een stempercentage rond de 40%. Hiermee steken we met kop en schouders boven andere onderwijsinstellingen uit. We zijn ontzettend trots op het enorme engagement van onze AP-studenten. Het is fantastisch om te zien hoeveel studenten zich kandidaat stellen als vertegenwoordiger, onze bevragingen rond studenteninspraak invullen, hun weg vinden naar hun departementale studentenraad of de ASAP (Algemene Studentenraad) om eigen input of ideeën te delen ... Studentenparticipatie leeft duidelijk erg sterk binnen onze hogeschool.”   

Britt De Beule, huidig ondervoorzitter ASAP (Algemene Studentenraad): "Hoe meer studenten hun stem uitbrengen, hoe meer de hogeschool zal luisteren naar onze bezorgdheden en verbetervoorstellen. Het is voor ons ook belangrijk om de vinger aan de pols te houden bij onze achterban, zodat het niet draait om onze eigen mening. Studenten die suggesties of vragen hebben, kunnen ons altijd contacteren via asap@ap.be."  

Een dikke merci aan alle studenten die gestemd hebben en veel succes aan alle verkozenen!  

Gerelateerde artikels