Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten Verpleegkunde paraat tijdens 'Forum van de patiënt en de mantelzorger'

Forum van de patiënt en de mantelzorger 2

Op 29 september 2018 organiseerde Samana voor de derde keer het Forum van de patiënt en de mantelzorger. Een ontmoetingsdag voor mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers in het Elisabeth Center te Antwerpen. Een dag boordevol lezingen, workshops, een infomarkt, een patiëntenbeurs, en nog veel meer…

Ziek zijn raakt je in het diepste van je zijn en confronteert je met je eigen kwetsbaarheid. Juist in deze kwetsbaarheid schuilt ook de eigen kracht. De ontmoetingsdag zette sterk in op deze kracht.

Ook onze studenten Verpleegkunde waren van de partij en stonden klaar om de personen met een chronische ziekte bij te staan en de mantelzorger een stuk te ontlasten bij het uitvoeren van de dagdagelijkse zorgen. De studenten begeleidden de zieken, stonden in voor opvang in de rustruimte, ondersteunden bij hygiënische zorgen, gaven informatie over het aanbod aan workshops en dergelijke. Ze ondersteunden dit drukbezochte event met veel enthousiasme, en kregen felicitaties van de organisatoren!

Gerelateerde artikels