Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten Verpleegkunde leren kinderen reanimeren op Dag van de Wetenschap

Dag van de Wetenschap 7

Op de Dag van de Wetenschap was ook onze opleiding Verpleegkunde van de partij. Studenten en lectoren lieten niet alleen zien hoe gezondheid centraal staat, maar ook hoe belangrijk het is dat zelfs de kleinsten onder ons weten hoe ze moeten handelen in noodsituaties.

Kleine handen, grote kracht

De Dag van de Wetenschap hield dit jaar halt in de Antwerpse Zoo. Te midden van bloeddruk-, saturatie, suikerspiegelmetingen, hartslagchecks en reanimatiedemonstraties, stond één boodschap als een baken: kinderen kunnen ook levens redden. Want in noodsituaties telt elke seconde en dan hebben ook kleine handen grote kracht. Door kinderen de basis van reanimatie bij te brengen, creëren we een samenleving waarin zelfs de jongsten weten hoe ze moeten schitteren in precaire situaties.

Vol enthousiasme

Dertien studenten en drie lectoren uit de opleiding Verpleegkunde stonden met veel goesting paraat om bezoekers de kneepjes van het vak bij te brengen. “Als lesgever is het fantastisch om te zien hoe studenten hun opgedane kennis en ervaringen delen met jong en oud. Mijn zoontje van zeven leerde hier ook reanimeren en is ook thuis nog steeds razend enthousiast!”, vult lector Sofie Vermeiren vol passie aan.

Het AP-team kon rekenen op een fenomenale opkomst. De bezoekers waren meer dan laaiend over het hele gebeuren. Maar ook de studenten Verpleegkunde konden de aandacht smaken, zoals ook Cedric Clément aangeeft. “Voor mij was het een verrijkende dag. Een ervaring die niet alleen mijn eigen vaardigheden aanscherpte, maar ook het bewustzijn over het belang van gezondheid versterkte.”

Welkom, nieuwe generatie!

Onze studenten en lectoren deelden hun kennis in overvloed en plantten het zaadje voor een generatie die weet hoe ze moet handelen wanneer het er echt toe doet. AP Hogeschool kijkt er alvast naar uit om deze kleine helden over een jaar of tien als student te verwelkomen en verder de kneepjes van het vak te leren.

Gerelateerde artikels