Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten Toegepaste Psychologie halen € 825 op voor Rode Neuzen Dag

Rode Neuzen Dag 4

Rode Neuzen Dag, de VTM-actie voor het goede doel, staat dit jaar in teken van mentaal welzijn op school. Een doel waar ook de studenten Toegepaste Psychologie zich graag voor inzetten. Daarom werkten zij een leuke actie uit en verkochten zij snoep en zelfgemaakte cake op Campus Spoor Noord zodat iedereen kon smullen voor het goede doel!

Dit jaar gaat de aandacht van Rode Neuzen Dag naar jongeren met psychische problemen. Dagelijks kampen namelijk 1 op 5 jongeren met psychische problemen, wekelijks krijgen 1 op 2 leerkrachten te maken met leerlingen met psychische problemen. Bovendien vinden minstens 6 op 10 leerkrachten dat ze onvoldoende opgeleid zijn om jongeren met mentale problemen goed te begeleiden. Hoog tijd dus om alle neuzen op de scholen te richten!

En zo dachten ook de studenten Toegepaste Psychologie erover. Zij maakten zelf snoepzakjes en cake en gingen met dit lekkers op pad in Campus Spoor Noord. Zo haalden zij 825 euro op voor Rode Neuzen Dag. De opbrengst van de actie zal besteed worden aan extra middelen voor scholen, zodat ze zelf projecten kunnen opzetten en zo het mentaal welzijn van hun leerlingen kunnen verbeteren.  

Gerelateerde artikels