Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten IT winnen Next Generation Award 2022

ap hogeschool next generation award

Een team tweedejaarsstudenten uit onze bachelor IT kreeg vorige week de allereerste Next Generation Award overhandigd door Prins Laurent. Op de IT-vakbeurs Cybersec Europe vielen ze in de prijzen tijdens de Computable Awards. Team AP Hogeschool gooide hoge ogen bij de vakjury met hun innovatieve project Argus. 

Op de vakbeurs Cybersec Europe kunnen IT-professionals de laatste nieuwigheden en ontwikkelingen komen ontdekken. Tijdens het tweedaagse event in Brussels Expo werden ook de Computable Awards uitgereikt. Deze awards bekronen de meest opmerkelijke IT-projecten en personen van het afgelopen jaar. 

Naast prijzen voor IT Person of the Year, Social Innovation of the Year en Tech Start-up of the Year werd dit jaar voor het eerst ook de Next Generation Award uitgereikt. Die werd in het leven geroepen om innovatieve studentenprojecten in de kijker te zetten. Uit de genomineerde studenten van AP, HoGent, HoWest en Kulak koos de jury het project Argus van AP Hogeschool als winnaar. 

Het studententeam van AP ontwikkelde een passieve open vulnerabilty assessment tool waarmee bedrijven en organisaties op laagdrempelige wijze een veiligheidsaudit kunnen doen. Aan de hand van geautomatiseerde checklists kunnen ze hun webinfrastructuur tot op hardwareniveau testen. Zo biedt Argus een veel betrouwbaarder alternatief voor huidige tools die veelal op basis van persoonlijke vragenlijsten werken en dus vaak met tegenzin, lukraak of gewoonweg niet ingevuld worden. 

Volgens de jury had team AP met Argus het meest tastbare product uitgewerkt. Samen met onder meer V-ICT-OR en CyberContract wordt alvast bekeken of het proefproject binnenkort breder uitgerold kan worden.
 

Gerelateerde artikels