Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten genieten van MEET - PLAY - TALK op vijfde editie van GDMLive

MEET: studenten op de stage-en jobbeurs 3
© MEET: studenten op de stage-en jobbeurs

Naast de reguliere lessen organiseert de opleiding Grafische en Digitale Media iedere herfst en lente ook een GDMLive week. Tijdens dit event worden studenten getrakteerd op een programma van uiteenlopende verbindende en/of inspirerende activiteiten op en rond campus Viaduct in Antwerpen. 

Wat is GDMLive?

Esthel Van der Meulen, opleidingshoofd Grafische en Digitale Media: “GDM Live ... dat is inspireren, connecteren en experimenteren. Deze editie  -  de vijfde al - stond in het teken van MEET - TALK - PLAY. Fun fact: het event wordt georganiseerd voor én door onze studenten. Van het eerste tot het derde jaar: iedereen doet mee."

Wat konden de studenten verwachten in het onderdeel ‘MEET’?

Esthel Van der Meulen: “Studenten kregen de kans om onderling ervaringen uit te wisselen en konden kennismaken met het aanbod in het werkveld. Er was een stage- en jobbeurs met verschillende standhouders waar studenten een stage of job konden scoren en we organiseerden ook speeddates.”

Student Niels:" Als derdejaars mochten we onze stage-ervaringen delen met de tweedejaarsstudenten. Ik vond het erg inspirerend om hen warm te maken voor hun stage, vooral omdat ik vorig jaar zelf in hun schoenen stond en hier enorm naar had uitgekeken. De studenten hadden verschillende vragen, maar ze waren vooral nieuwsgierig naar de software die ik tijdens mijn stage had gebruikt en of er een laptop beschikbaar gesteld werd. De vraag die het vaakst voor kwam? Of ik een leuke stagementor, stagebegeleider en collega's had."
 
Student Esin: "Ik vond het superleuk om mijn grafische stage-ervaring in de mode-industrie te delen met medestudenten. Het is niet voor de hand liggend om een stage te doen in de modewereld. Dus via deze weg wou ik tonen aan mijn medestudenten dat mode ook een zeer interessante sector is. Zeker om jezelf te ontwikkelen in je creatief proces."

Hoe inspireerden jullie de studenten in ‘TALK’?

Esthel Van der Meulen: “Voor het onderdeel Talk zakten maar liefst elf sprekers uit de grafische sector af naar onze campus om ons mee te nemen in hun ervaringen.”

Student Wannes genoot volop van de talk van Matthijs Van Mierlo (The Gaze): "Op het eerste gezicht leek TikTok absoluut niks voor mij. Maar Matthijs wist me toch te raken met zijn educatieve filmpjes op sociale media over oude kunst. Met een pragmatische, komische aanpak weet hij honderdduizenden mensen van over heel de wereld elke week te overtuigen. Mezelf inclusief.”
 
Studente Febe vond de talk van Rosalien Eggermont (Revista Media) een eye-opener: “In tegenstelling tot wat sommigen denken, blijft print nog steeds een zeer belangrijk aspect. Het hebben van iets tastbaars is voor velen essentieel. Het verhaal van Rosalien was bijzonder inspirerend. Ze vertelde openhartig over haar parcours: van de zoektocht naar stageplaatsen tot de oprichting van haar eigen bedrijf. Ze liet zien dat durf essentieel is in de grafische wereld. Haar eigen magazine is een prachtig voorbeeld van hoe haar liefde voor print tot uiting komt.”

Welke activiteiten vonden plaats tijdens ‘PLAY’?

Esthel Van der Meulen:”De tweedejaarsstudenten van het Interface DesignLab ontwikkelden location based games. Alle eerstejaarsstudenten konden in de huid kruipen van het testpubliek en in en rond Antwerpen deze games spelen. Maar ook op de campus kon je interactieve installaties van het Interface DesignLab uitproberen.”
 

Gerelateerde artikels