Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten Elektromechanica halen finale techniekwedstrijd

EPLAN Olympiade 2

EPLAN Software & Services, een grote naam in de engineeringsector, organiseerde een wedstrijd voor laatstejaarsstudenten uit een technische opleiding. Tijdens de verschillende rondes werd de theorie- en praktijkkennis van de deelnemers getoetst. Twee van onze studenten Elektromechanica schopten het zelfs tot in de finale en mochten mee op een uniek bedrijfsbezoek in Duitsland.

Meer dan 120 bachelorstudenten van vijf verschillende hogescholen schreven zich in voor de wedstrijd die uit drie rondes bestond. Na een eerste proef op de campussen van de deelnemende scholen mochten vijf van onze studenten deelnemen aan de tweede ronde. Drie studenten uit Elektromechanica - Automatisering, één student Elektromechanica - Klimatisering en één student uit de opleiding Energiemanagement volgden voor deze ronde een online workshop en legden de bijhorende proef af.

Uit alle inzendingen bleven na de tweede ronde slechts acht finalisten over, waarvan twee studenten van AP. De gemiddelde score tijdens deze ronde lag op 60%, maar onze studenten scoorden stuk voor stuk veel beter dan het gemiddelde. Het beste resultaat van een AP-student lag met 84% zelfs maar 2% lager dan de hoogste score.
Alle finalisten werden door EPLAN uitgenodigd op een buitenlandse tweedaagse en mochten op bezoek gaan bij het indrukwekkende bedrijf Rittal in Duitsland.

Uiteindelijk behaalden onze twee finalisten, Michael Wouters en Armin Heyrman uit de opleiding Elektromechanica, een knappe 4de en 5de plaats. Een prachtig resultaat aangezien de scores tijdens de finale erg dicht bij elkaar lagen.

Enorm leerzaam

Michael Wouters, finalist en student Elektromechanica - Automatisering, omschrijft zijn ervaring zo: 'Toen ons voorgesteld werd om aan deze wedstrijd mee te doen, had ik totaal geen idee wat me te wachten stond! Na het eerste examen dacht ik letterlijk dat ik er al uit zou liggen, maar na een andere proef schopte ik het uiteindelijk tot in de finale. Deze ervaring was enorm leerzaam en nog plezierig ook! De rondleidingen bij Rittal waren zeer boeiend, normaal gezien wordt dit ook niet aan studenten vrijgegeven. Deze olympiade was een geweldige ervaring en ik hoop dat er nog meer studenten dit kunnen meemaken!' De officiële aftermovie van EPLAN kan je hieronder bekijken.

Ook geïnteresseerd in de opleiding Elektromechanica of Energiemanagement? Neem een kijkje op de opleidingspagina’s of kom eens langs op één van onze infomomenten!

Gerelateerde artikels