Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten Communicatie helpen bedrijven bij war for talent

De studenten kregen een boeiende rondleiding doorheen de productiesite in Turnhout
© De studenten kregen een boeiende rondleiding doorheen de productiesite in Turnhout

De War for Talent woedt in alle hevigheid. Een eenvoudige vacature plaatsen in een krant blijkt voor het Turnhouts bedrijf Van Genechten Packaging niet meer voldoende om bepaalde technische profielen aan te trekken. Vijf laatstejaarsstudenten van de bachelor Communicatie staken de hoofden bij elkaar om dit bedrijf bij te staan in hun zoektocht naar nieuwe operatoren.

Acht weken lang voltijds voor een reëel bedrijf werken aan een concrete opdracht: dat is een uitdaging die de laatstejaarsstudenten Communicatie voorgeschoteld krijgen in hun bacheloropleiding. Deze opdrachten sluiten nauw aan bij thema’s die bedrijven zorgen baren. 

Lector PR & Communicatie Dirk Hye: “Rekruteringscommunicatie blijft een gevoelig issue. Op de arbeidsmarkt woedt al jaren een hevige strijd om werknemers. Bedrijven vechten om profielen aan te trekken en vacatures in te vullen. Sommige vacatures raken maar niet ingevuld, gewoonweg omdat er te weinig kandidaten op de arbeidsmarkt zijn. Vacatures die open blijven staan zetten een rem op de groei van ondernemingen en hypothekeren hun toekomst. De War for Talent woedt dus in alle hevigheid. Vooral technische knelpuntberoepen zijn de inzet geworden van een hevige strijd.” 

Verwachtingen overtroffen

Zo ook bij Van Genechten Packacing uit Turnhout. De studenten Communicatie namen de employer branding van het bedrijf onder de loep, analyseerden de knelpunten en stelden op het einde van de rit concrete communicatie-acties voor om nieuwe operatoren en technische profielen aan te trekken. 

Student Kara Van den Bempt: “Om goed voorbereid aan onze opdracht te starten kregen we een informatieve introductie en een boeiende rondleiding doorheen de productiesite in Turnhout. Het gaf ons enorm veel voldoening om een campagne van A tot Z uit te werken en deze te presenteren aan de directie.”

Het Turnhoutse verpakkingsbedrijf stak haar lof over de samenwerking én de concrete campagnevoorstellen niet onder stoelen of banken. “Het eindresultaat overtrof al onze verwachtingen en de voorstellen werken heel inspirerend,” aldus Heidi Vanspauwen, Marketing- & Communications Manager bij Van Genechten Packaging.

Applaus dus voor onze studenten Communicatie, en hopelijk vanaf nu een talrijke instroom van geschikte kandidaten voor dit bedrijf.

OOK INTERESSE IN DE BACHELOR COMMUNICATIE? 

Gerelateerde artikels